Notícia

La candidatura per uns jocs d'hivern Pirineus-Barcelona 2030 continua sumant suports

La RFEDI i la RFEDH donen suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030

barcelona,pista negra,la molina
La candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 continua sumant suports Autor/a: Diaridelaneu.cat
En un comunicat de premsa, la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI) i la Reial Federació Espanyola Esports de Gel (RFEDH) s'han posat a la disposició de les institucions que han d'impulsar la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus Barcelona 2030.


Les dues principals federacions estatals amb esports representats en els jocs d'hivern animen a fer que prenguin les decisions adequades per materialitzar una iniciativa "molt positiva per als esports i esportistes d'hivern d'aquest país i fonamental per a les valls de muntanya on la neu és el seu motor econòmic".

La RFEDI i la RFEDH consideren que les institucions públiques "han de ser l'engranatge que vehiculi la il·lusió del territori per aconseguir uns Jocs Olímpics a cavall entre la Barcelona amb el seu llegat olímpic de 1992 i la serralada pirinenca quant a nombre d'estacions d'esquí que bé mereix ser la seu aquest gran esdeveniment i reafirmar-se en el mapa mundial com a destinació ineludible d'hivern ".

Com federacions esportives, plantegen un decàleg en favor dels JJOO:

1 • Els Jocs són una oportunitat per a elaborar i implementar un projecte esportiu amb l'objectiu de promocionar la pràctica esportiva dels esports d'hivern, tant els de neu com els de gel, i al mateix temps posicionar els Pirineus en l'àmbit internacional com a territori de referència en l'oferta d'oci esportiu en esports d'hivern, així com a referent de qualitat en l'organització d'esdeveniments.

Des de 2014 s'han organitzat a l'Estat espanyol un mundial absolut de freestyle i surf de neu i set proves de copes del món de surf de neu en esports de neu, així com 2 finals de GrandPrix, 2 preolímpics i 6 mundials d'esports de gel. Aquesta oportunitat permetria triplicar els esdeveniments previstos i la seva projecció.

2 • És una oportunitat d'aconseguir esportistes d'elit que tinguin l'opció d'obtenir resultats de primer nivell en competicions internacionals d'Esports d'Hivern com els circuits de les Copes del Món, els Campionats del Món i els Jocs Olímpics i Paralímpics. A Laussane durant els Youth Olympic Games (YOG) es van obtenir 7 medalles.

3 • Els Jocs permetran veure els esports d'hivern com una pràctica esportiva i multidisciplinària que, a les comarques de muntanya, s'incorporarà dins el substrat cultural propi i, a les ciutats, els esports de gel representaran una alternativa més en l'oferta esportiva.

Els esports d'hivern suposen una facturació de 125 milions d'euros (2018) i els estudis indiquen que per cada euro gastat a l'estació d'esquí són 8 euros invertits a la comarca o vall de muntanya (Font: ATUDEM).

4 • Aprofitar els Jocs d'Hivern per a connectar amb altres cultures esportives emergents tant a la muntanya com a la ciutat i aprofitar el seu creixement per crear un augment d'interès i un cert volum de traspàs de practicants potencials.

5 • Barcelona, ​​capital de l'esport. Els esports de gel a la ciutat de Barcelona al costat dels de neu al Pirineu, suposaran per a la ciutat una nova dimensió esportiva i organitzativa que ajudaran a projectar la capitalitat i la diversitat de la ciutat.

6 • L'esdeveniment proporciona un marc perfecte per potenciar i aprofitar tots els actius naturals possibles per promoure al màxim les potencialitats esportives dels Pirineus.

7 • Suposa un repte pel que fa al canvi d'hàbits esportius de tots els ciutadans amb relació als Pirineus i als esports de gel com esports urbans.

8 • El projecte fins ara ha adoptat sempre el criteri de contenció econòmica, utilitzant totes les infraestructures i equipaments existents. Construir el mínim necessari, reutilitzar el llegat de 1992, evitar les construccions monumentals sense garantia d'utilització, millorar l'existent abans de construir de nou.

9 • El projecte de Candidatura ha de ser el motor per consolidar un model de desenvolupament respectuós amb la fragilitat de les àrees de muntanya davant l'emergència climàtica i la diversitat cultural i que permeti viure i treballar al Pirineu sota els més exigents criteris de qualitat i sostenibilitat.

Un criteri de sostenibilitat transversal també en el cas de les instal·lacions de gel modernes que han de servir per dissenyar el futur d'aquests esports.

10 • El projecte olímpic és possible. Barcelona pot arribar a ser una de les ciutats de més població en la història dels Jocs d'Hivern. Té capacitat econòmica i organitzativa. Té una vocació esportiva innegable. Reafirma l'herència de 1992. Hi ha tradició i teixit associatiu.

Els esports de gel compliran d'ací a poc temps cent anys d'història al nostre país i al Pirineu, els esports de neu tenen més de cent deu anys d'història i l'esport està arrelat de tal manera que és el motor econòmic de les valls de muntanya a l'hivern.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny