Notícia

Quin temps farà... d'aquí a tres mesos?

Meteo.cat comença a oferir el servei de predicció mensual a 3 mesos vista

la molina,torrent negre,telecadira,nevada,arbres,260120
Meteo.cat comença a oferir el servei de predicció mensual a 3 mesos vista Autor/a: Diaridelaneu.cat
El Servei Meteorològic de Catalunya ofereix un nou servei de predicció mensual pels pròxims 3 mesos al web meteo.cat.


Novetats importants al Servei Meteorològic de Catalunya. A partir d'avui es pot consultar la predicció mensual pels pròxims 3 mesos al web www.meteo.cat. Aquesta predicció no pretén fer un pronòstic diari del temps, sinó que intenta determinar si la situació meteorològica dels mesos vinents serà l’habitual per l’època o bé s’apartarà dels patrons normals.

prediccio-temperatures-marc%CC%A7-2020
Temperatures per sobre del normal de cara al mes de març de 2020 (Foto: Meteocat).

D’una banda, es poden consultar els mapes d’anomalia de temperatura, que posen de manifest les àrees on es preveu que la temperatura sigui més baixa (tons blaus, valors negatius) o més alta (tons vermells, valors positius) respecte a l’habitual per l’època de l’any.
D’altra banda, els mapes d’anomalia de precipitació permeten visualitzar on s’espera menys precipitació respecte a la mitjana (tons vermells, valors negatius) i on se n’espera més (tons blaus, valors positius).

Els mapes s’elaboren a partir del producte de la predicció estacional del C3S (Copernicus Climate Change Service) basant-se en les dades del sistema de predicció estacional per conjunts de l’ECMWF (Centre Europeu de Prediccions Meteorològiques a Mitjà Termini).

prediccio-precipitacions-marc%CC%A7-2020
Precipitacions per sobre del normal al litoral i per sota al vessant nord del Pirineu de cara al mes de març de 2020 (Foto: Meteocat).

Aquesta predicció, que s’actualitzarà el dia 14 de cada mes, es troba disponible al següent enllaç: https://www.meteo.cat/wpweb/prediccio/prediccio-mensual/

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista