Notícia

Per fi, nevades a la vista! Fins a 50 cm acumulats fins al dia 3. I encara força més neu pel 5 de març

La nevada s'intensifica el dia 5 i ja per al dia 6 els gruixos poden ser superiors al metre de neu al vessant nord i occidental

SKIPASS,CAPTURA,2030320
Per fi, Nevades a la vista! Fins a 50 cm acumulats fins al dia 3. I encara força més neu pel 5 de març Autor/a: Captura de pantalla
Adéu anticicló adéu! Gràcies per l'ambient sec però ara necessitem neu, molta neu. I això és el que diuen els models per als propers dies. A partir de l'1 de març entren nevades. Però hi ha més coses...


Per fi veiem a venir neu després d'un febrer garrepa en precipitacions. Una bateria de pertorbacions atlàntiques entrarà en els propers dies deixant nevades importants al Pirineu vessant nord i occidental, però la nevada acabarà arribant a tot el Pirineu.

De fet ja començarem a veure els primers flocs de neu avui mateix, però radicats bàsicament al vessant nord. Vent en cotes altes, neu en cotes de fins a només 800 m. Demà dijous dia variable però fred. Divendres arrenquem de nou amb diversos episodis de neu que s'aniran allargant tot el cap de setmana a l'espera del que pugui arribar a partir de dilluns dia 2.

A partir del dilluns, festival de neu

A partir del 2 i 3 de març, en general, els gruixos acumulats al vessant nord i occidental seran d'uns 50 cm en cotes superiors als 1.500 m, i de 10 al vessant oriental i sud, tot i que en cotes superiors als 2.000 metres poden arribar als 20 cm, segons el model consultat.

nevades-skipass-060320
Previsió de neu acumulada per al 6 de març (Model skipass).
 
Però les nevades continuaran a partir del dia 4 de març amb 2 noves pertorbacions atlàntiques. La nevada s'intensifica el dia 5 i ja per al dia 6 els gruixos poden ser superiors al metre de neu al vessant nord i occidental. Ja els hi tocava!. Com sempre, caldrà seguir l'evolució dels models consultats.

Cota de neu? Flocs per damunt els 900 metres als dos vessants del Pirineu, però la nevada s'anuncia especialment generosa per damunt dels 1.500 metres.

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny