Notícia

Cap de setmana intens a la Val d'Aran amb el 62è Ral·li d’Esquí de Muntanya CEC i la Festa de la neu

Arriba el Ral·li del CEC, una de les proves clàssiques d’esquí de muntanya

Cap de setmana intens a la Val d'Aran amb el 62è Ral·li d’Esquí de Muntanya CEC i la Festa de la neu
Cap de setmana intens a la Val d'Aran amb el 62è Ral·li d’Esquí de Muntanya CEC i la Festa de la neu Autor/a: Roger Rovira http://www.rogerovira.com
Es presenta un cap de setmana intens a la Val d'Aran. D'una banda, l’1 de març a Bagergue  arriba el 62è Ral·li d’Esquí de Muntanya, que forma part de la 36a Copa FEEC - FERRINO d’Esquí de Muntanya. El mateix cap de setmana s’organitza la 2a Marxa Popular d’Esquí de Muntanya dels Pirineus i la Festa de la neu. Tot plegat ho organitza el Centre Excursionista de Catalunya.


La 36a Copa FEEC-Ferrino d'esquí de muntanya no descansa i tindrà la seva quarta parada el diumenge vinent. Ho farà amb una de les proves clàssiques de l'esquí de muntanya català: el Ral·li del CEC, organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya, que enguany arriba a la seva 62a edició.

Com ve sent habitual els últims dos anys, el Ral·li tindrà el seu inici i final a la població aranesa de Bagergue i disposarà de dos itineraris. L'itinerari més llarg, de 15,5 quilòmetres i 1.747 m de desnivell positiu, s'endinsarà per pista forestal fins a la Borda deraLana. Un cop a la Borda, els participants deixaran el camí per enfilar-se per la Coma d'Arenho que els farà arribar al cim del Tuc deraPincela (2.535 metres). Des del pic faran un descens per la vessant nord-oest per tornar a remuntar fins al cim de Nere, a 2.511 metres, i el Tuc de Samont (2.506 metres). D'allà baixaran pel vessant contrari per les Pales derEstanh Cabrit, per anar a buscar la darrera pujada de la jornada, la remuntada fins a Era Montanheta, on els participants descendiran aproximadament 1.000 metres per arribar a l'arc de meta.

L'itinerari més curt, de 10 quilòmetres i 1.353 metres de desnivell, resseguirà pràcticament el mateix itinerari però evitant l'ascens al Tuc de Nere i Samont.

Paral·lelament, se celebrarà la 2a Marxa Popular d'Esquí de Muntanya dels Pirineus, una oportunitat per a tots els amants de l'esquí de muntanya de gaudir d'una jornada agradable, recorrent un itinerari atractiu, fàcil, segur, perfectament marcat, i amb un tall d'horari adequat i conseqüent als criteris de seguretat.

Les inscripcions romandran obertes fins el dijous 27 de febrer a través de la plataforma d'inscripcions de la FEEC.

La festa de la neu

La Festa de la Neu és una trobada organitzada pel CEC per a tots els amants dels esports d'hivern i de la neu. És una jornada lúdica, formativa i esportiva oberta a tothom, amb activitats per a totes les edats i nivells: raquetes, esquí nòrdic, esquí de muntanya, esquí alpí, cursos, activitats infantils, etc.

Entre les activitats destacades hi haurà el 62è Ral·li d'Esquí de Muntanya del CEC, la 2a Marxa Popular d'Esquí de Muntanya dels Pirineus i la raquetada a Mont-Romies puntuable per al Circuit Català de Raquetes de Neu.

La Festa de la Neu tindrà lloc del 28 de febrer a l'1 de març de 2020 a Salardú (pla de Beret, Bagergue i Baqueira segons les activitats), i comptarà amb transport, allotjament i manutenció amb servei de cuina professional per facilitar la participació de tothom. També hi haurà descomptes exclusius en els forfaits de Baqueira Beret per a infants i adults. Els menors entre 3-5 anys i els adults de 70 anys o més podran adquirir el forfait a 5 € directament a les taquilles de Baqueira.

Més informació a:

62è Ral·li d'Esquí de Muntanya CEC: Ral·li del CEC
Tota la info i inscripcions en aquest enllaç: Festa de la neu

EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial