Notícia

Les 10 millors propostes après-ski a més de 2.000 metres

Les estacions d'esquí incorporen i presenten opcions après-ski dins el domini esquiable

igloo,arinsal,trepitjaneus
Après-ski a l'Igloo d'Arinsal Autor/a: Vallnord Pal-Arinsal
L'après-ski evoluciona. Cada vegada són més les estacions que incorporen i presenten propostes innovadores per convertir les hores entre esquiada i esquiada en una experiència que permet arrodonir el cap de setmana amb una satisfacció plena. Us presentem 10 propostes d'après-ski que tenen la peculiaritat que es fan a més de 2.000 metres.


No fa pas tants anys l' “après-ski” (les activitats a realitzar després d’un dia a pistes), acostumava a ser sinònim d'anar a sopar en un restaurant de la vall i una visita a la discoteca de moda de torn. Avui dia, però, les estacions d’esquí l’han integrat no ja al peu de pistes, sinó en restaurants a més de 2.000 metres d'altitut.

En aquest article us relacionem 10 propostes après-ski que es poden fer al Pirineu d'àmbit català o andorrà amb aquesta singularitat: es fan dins la mateixa estació i al mig de les pistes.

1 • Trepitjaneus, taller astronòmic i sopar gastronòmic a Espot

Novetat en la present temporada 2019-20. Possiblement sigui la proposta après-ski més innovadora de les actuals. Molt en resum es tracta de pujar en trepitjaneus des de la cota 1500 d'espot fins a la cafeteria de la cota 2000. En aquest punt es realitza un taller d'astronomia, aprofitant les condicions excepcionals del cel nocturn d'Espot qualificat com a starlight, i es finalitza l'activitat amb un sopar 100% de productes del territori. Més informació en aquest enllaç.

espot-cel-nocturnfoto-e-soro
Així és l'après-ski a Espot (Foto: E. Soro).

2 • Sopar a l'Igloo d'Arinsal

Arinsal també se suma aquesta temporada a les propostes après-ski amb una opció 100% gastronòmica. Possiblement està més pensada per fer-la amb  nens i es realitza al "Xalet Igloo". Una de les seves especialitats són les fondues de formatge i les carns a la graella. Obert divendres i dissabtes. Hi ha l'opció d'escollir entre pujada en telecadira o fer-ho amb trepitjaneus adapatada.

Arinsal-restaurant-igloo-apres-ski
Trepitjaneus adaptada a l'exterior de l'Igloo d'Arinsal (Foto: Pal-Arinsal).
 
3 • Costa Rasa i Cava Mestres

Una proposta que mai decepciona. Cava Mestres i el refugi-restaurant de Costa Rasa ens proposen una opció combinada que passa per pujar amb trepitjaneus fins a Costa Rasa. Un cop allà es visita la carpa de Cava Mestres i s'hi fa un tast de vins i caves. És el pas previ al sopar de muntanya al restaurant refugi de Costa Rasa, a 2.100 m. La tornada es pot fer esquiant, però cal avisar i concertar-ho amb els responsables del restaurant. Podeu trobar més informació de redacció pròpia en aquest enllaç.

la-molina-costa-rasa-carpa-cava-mestres
Carpa de Cava Mestres i restaurant Costa Rasa (Foto: La Molina).

4 • Les Marmotes de Vallter

Una proposta austera i a la vegada molt autèntica. Les Marmotes, a la cota 2.535m, és una de les cafeteria-refugi a més altitud de Catalunya. L'accés es fa pel telecadira Jordi Pujol poc abans de les 5 de la tarda o bé amb esquís de muntanya. El més habitual és fer-hi una raclette, però es contemplen altres possibilitats. La baixada s'ha de fer amb esquís o en raquetes de neu i també es concerta l'hora entre els responsables del refugi i l'estació d'esquí per evitar coincidir amb les trepitjaneus. La sorpresa? Veure la badia de Roses de nit.

sopar-apres-ski-les-marmotes-vallter
Sopar de muntanya a Les Marmotes de Vallter 2000 (Foto: Aleix Busquets).

5 • Domo Lodge de Grau Roig

Sens dubte l'experiència més singular i possiblement exclusiva. La proposta del DomoLodge de Grau Roig a Grandvalira, dormir a 2.150 metres d'altura en plena natura i amb totes les comoditats, és una aposta emocionant, diferent i, si ho feu en parella, segur que ben romàntica. El Domo Lodge és una experiència prèmium de 2 a 4 persones, que inclou accés fent l'activitat de ratrac o esquiant, un sopar gourmet en un entorn idíl·lic sota un mantell d'estrelles, dormir al domo i esmorzar. L'estació andorrana té altres propostes per passar una nit inoblidable dormint enmig de l'estació com la Cabana Piolet, també a Grau Roig i el Pla de les Pedres.

domo-lodge-grandvalira-mountain-huts

6 • Le Chalet de Les Angles

Possiblement sigui la proposta més "gourmet" de totes les que hem provat al Diaridelaneu.cat. Le Chalet és un refugi-restaurant de fusta a 2.100 m, a Les Angles. Cuina selecta elaborada amb productes 100% del territori. L'accés es fa amb una taxi-retrac o bé per mitjà del telecabina Les Pellerins. Si opteu per la retrac heu de saber que va condicionada amb una plataforma posterior per transportar el grup. El sopar es fa fer per encàrrec (grup mínim de 20 persones) o bé en combinació amb altres grups més petits o, fins i tot, parelles que finalment puguin sumar un mínim de comensals que facin viable aquesta sessió gastronòmica d’après-ski. Jean Parent i l’Helena Biar són els responsables de Le Chalet, els quals us atendran en un català perfecte. Podeu trobar la nostra crònica en aquest enllaç.

le-chalet-nit-les-angles

7 • La Borda de la Coma d'Arcalís

La proposta d'Arcalís demana accedir al restaurant amb un "mega-trineu" de 40 places, en el GicaFer (un trenet oruga) o foquejant amb esquís.  Un cop hem arribat al restaurant (2.220 m), ens ofereixen un servei a la carta o un menú tancat. Nosaltres recomanem el de fondue, una aposta segura i a bon preu. Atenció: si escolliu l'opció del mega-trineu heu de saber que és obert i que per tant cal anar ben abrigat. Una de les singularitats d'aquesta proposta és que podreu veure còmodament des del restaurant com es fa el trepitjat de pistes a Arcalís. La nostra experiència en aquest enllaç.

la-borda-de-la-coma-arcalis-vallnord

8 • L'arrosseria d'El tarter
 
Un local tant singular com acollidor, l’Arrosseria d'El tarter és una proposta segura per als qui busquen cuina de muntanya d’alta qualitat amb aires de mar, doncs ens hi ofereixen una extensa carta d’arrossos, fideuades i calderetes. Una opció pensada per a sopars nombrosos en comensals (família, amics o companys de feina). Per accedir-hi cal concertar-ho amb el servei de màquines trepitjaneu durant la nit.

arrosseria-el-tarter-de-grandvalira

9 • Sopar al Niu de l'Àliga

Un clàssic que enguany es presenta amb novetats. S'accedeix al refugi del Niu únicament amb el telecabina, ja no es necessària la trepitjaneus per al segon tram entre l'estació intermèdia (2.340 m) i el Niu de l'Àliga (2.537 m). Es rep als assistents amb una copa de cava. Mentre s'espera el sopar es gaudeix de la posta de sol i una panoràmica gairebé aèria sobre el Pedraforca i la serra del Cadí. L'experiència acaba amb una baixada esquiant (cal concertar itinerari i hora amb els responsables del refugi) o repetint amb el telecabina. Podeu trobar més informació en base a la nostra experiència en aquest enllaç.

sopars-niu-aliga-la-molina

10 • El Pla de la Cot de Pal

També se la pot considerar un clàssic d'entre les propostes gastronòmiques de l'après-ski. La diferència és que en aquest cas podem escollir de quina manera arribem al restaurant. Ho podem fer amb  trepitjaneus, amb gigafer, amb raquetes o foquejant per determinats itineraris i, atenció, caminant, gràcies a l'enllumenat que s'ha instal·lat al camí de la Serra.Podem escollir entre tres opcions de menú.

restuarant-pla-de-la-cot-apres-ski-pal
El Pla de la Cot, a Pal, una opció per als qui busquen cuina selecta (Foto: Pal-Arinsal).

Altres opcions alternatives

Aquestes 10 opcions són les que trobem programades al llarg de la temporada. Com sempre, és necessari confirmar i reservar prèviament a cadascún dels restaurants esmentats al reportatge. També serien opcions que mereixen estar en el llistat les propostes que ens arriben des de Masella i del Snow Club Gourmet de Soldeu El Tarter. Aquestes dues opcions, però, presenten algunes diferències amb les anteriors.

En el cas de Masella el sopar no es fa a pistes, sinó en el peu de pista de l'estació. La proposta de Masella té l'avantatge que permet integrar una sessió d'esquí nocturn (dijous i dissabtes de 18.15 h a 21.15 h) amb el sopar que es pot fer al restaurant del Pla de Masella.

I en el cas de l'Snow Club Gourmet presenta algunes peculiaritats que el projecten com un après-ski més selecte, exclusiu i gourmet. D'entrada cal dir que només es fan entre 4 o 6 sessions per temporada en algun dels 3 restaurants en altitud que trobem a Soldeu El Tarter, que són l'Arrosseria, el Wine & Meat Bar by Jean Leon (Soldeu) o el restaurant Pi del Migdia d’El Tarter.




Entrevista



Les més llegides

Edició en paper


Editorial