Notícia

Les 5 millors selfies que et pots a Formigal

Et proposem 5 bones localitzacions per fer-te una selfie amb els millors paisatges que ofereix Formigal de fons

selfie,glera
Selfie a Formigal, a la pista Glera Autor/a: IST
Una nova entrega dels reportatges sobre les millors selfies a les estacions d'esquí del Pirineu. Avui visitem Formigal.


formigal-mapa-selfies-2020
Plànol de pistes de Formigal amb les selfies localitzades (Foto: IST).

Després de visitar Arcalís, Grandvalira, Boí Taüll, Cambra d'Ase i Porté Puymorens, en aquesta ocasió ens desplacem fins Formigal. Va ser el passat 3 de febrer i us vam mostrar les selfies que hem capturat en aquesta estació del Grup Aramón. I les localitzem sobre el mapa de pistes. Són llocs que es converteixen en ideals per captar el millor dels paisatges que ofereix l'estació d'esquí més gran de Pirineu aragonès, a la Vall de Tena.

Una mateixa ubicació, diferents possibilitats

Com hem explicat en els nostres anteriors reportatges, a Formigal o en qualsevol estació d'esquí dels Pirineus, a una mateixa localització se li pot treure molt de joc. Una mateixa selfie capturada en diferents horaris pot canviar el resultat en funció de l'orientació i de la posició del sol. No és el mateix fer-se una foto al retorn del telesquí Tramacastilla a les 10 del matí, amb un sol radiant, que fer-pocs minuts abans del tancament de l'estació, amb el sol a punt d'ocàs. Us descobrim quines són les millors localitzacions. A vosaltres us queda la decisió de l'hora, el dia i l'orientació per fer el clic.

Cap selfie mereix posar en perill la nostra integritat

Les 5 selfies que us proposem per Formigal es localitzen en llocs segurs, en els quals no caldrà arriscar-se a lliscar per pistes massa difícils ni arestes de muntanyes que poden posar en perill la nostra integritat física. No cal. Formigal és una estació prou fotogènica des de molts racons i perspectives per capturar bones selfies.

¿Som-hi?

Selfie 1 • Retorn del telecadira Espelunciecha

La nostra ruta comença per aquesta localització situada a 2.180 m, al sector de Portalet. Sortint del telecadira en direcció a la pista blava Rinconada. De fons de la nostra selfie el majestuós pic d'Anayet (2.574 m), el qual  se'ns apareix a la selfie com un cim inaccessible.

formigal-selfie-1-espelunciecha-retorno
Selfie el retorn del telecadira Espelunciecha (Foto: IST).

Selfie 2 • Retorn del telecadira Batallero

Just a la confluència de l'arribada dels telecadires Batallero i Garmet vam trobar una localització ideal, i ho és perquè amb ella podrem capturar el sempre hipnotitzant pic del Midi d'Ossau (2.884 m) i el punt fronterer del Portalet, el petit nucli comercial amb supermercats i botigues situat a 1.794 m.

formigal-selfie-2-retorno-garmet-batallero
Selfie a l'arribada de Batallero (Foto: IST).

Selfie 3 • Mirador de Tubo

Ens situem a l'entrada de la pista negra El Tubo. En aquest punt i just sota la balisa d'entrada a la pista podrem fer una captura en la qual aconseguirem una panoràmica de Formigal poble, peu de pistes de Sextas i la Foratata (2.341 m). Al fons els cims de Forqueta (2.743 m), Sanchocollons (2.700 m), Llenacantal (2.956 m), Tebarray (2.916 m) o Inferns (3.082 m). Molt a prop a l'entrada de la pista El Tubo hi ha una taula panoràmica orientada a sud des de la qual també podrem obtenir una bona selfie.

Formigal-selfie-3-tubo-mirador
Selfie realitzada a l'entrada de la pista El Tubo (Foto: IST).

Selfie 4 • Vista a Punta Escarra i cara nord de la Pala d'Ip

Una selfie amb Punta Escarra (2.748 m) a només un pas? Sens dubte la podrem fer a l'arribada del teleesquí Lanuza. Amb ella també aconseguirem una magnífica presa de la cara nord de la Pala d'Ip (2.779 m) i amb la garantia que gairebé sempre té una bona capa de neu per tractar-se d'un vessant clarament nord.

formigal-selfie-4-retorno-teleski-lanuza
Selfie amb Punta Escarra i Pala d'Ip de fons (Foto: IST).

Selfie 5 • Vista a Penya vidre triturat i Las Forcas

A l'arribada el teleesquí Escarra baixem lleugerament per la pista del mateix nom. Uns pocs metres i se'ns descobreix la serra de Peña Calcín ben retallada i escarpada i amb tots els seus pics Peña Calcín occidental (2.208 m), Peña Calcín Oriental (2.178 m), i Peña Calcín Central (2.206 m) i Les Forcas (2.147 m).

formigal-selfie-5-teleski-retorno-escarra
Selfie a Escarra (Foto: IST).

Agraïments

Doncs bé, ja disposeu d'una relació de les millors ubicacions "segures" per capturar una bona selfie a Formigal, amb els principals punts geogràfics que donen identitat al domini esquiable. Per als que sou habituals de la zona possiblement aquestes siguin unes indicacions òbvies, així que us convidem a que ens feu arribar altres propostes d'ubicacions per bones captures intentant, això sí, que siguin segures i que no ens obliguin a assumir riscos innecessaris per obtenir nostre record "selfie" de Formigal. El nostre agraïment a Helly Hansen i Head per la cessió dels seus equips

selfies-formigal

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny