Notícia

Una entitat ecologista vol evitar el condicionament de la històrica pista Barcelona de La Molina

La Barcelona és una pista que va ser traçada als anys 60 i actualment forma part del plànol de pistes

barcelona,pista negra,la molina
Pista Barcelona de La Molina Autor/a: Diaridelaneu.cat
Una entitat ecologista del Berguedà s'oposa al condicionament d'una pista d'esquí de la Molina per un suposat impacte ambiental. El Grup de Defensa de la Natura demana paralitzar el projecte i obrir un procés participatiu abans de tirar-lo endavant. La Barcelona és una pista que va ser traçada als anys 60 i actualment forma part del plànol de pistes.


El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà ha presentat al·legacions al projecte de condicionament de la pista d'esquí Barcelona, ubicada a la zona de la Tosa d'Alp de l'estació de la Molina (Cerdanya). En l'escrit que l'entitat ecologista ha fet arribar a l'Ajuntament de Bagà (Berguedà), tenint en compte que asseguren que la part més alta on es vol dur a terme l'actuació està dins aquest terme municipal, en demana la seva paralització i obrir un procés de participació ciutadana al territori afectat. El motiu pel qual s'hi oposen és l'impacte ambiental associat a la intervenció, ja que, segons han expressat, caldria dur a terme una tala d'arbres i un moviment de terres en una muntanya ja "castigada" per l'obertura i adequació de pistes.

El condicionament de la pista implicaria, un cop acabada l'actuació, la necessitat de fins a 13.000 metres cúbics d'aigua, segons han explicat des del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà. Per aquest motiu, consideren que cal replantejar-ne la seva viabilitat, tenint en compte "l'escenari de canvi climàtic actual". També creuen que aquesta intervenció pot tenir efectes en la flora i la fauna d'aquesta zona, una part de la qual forma part del Parc Natural del Cadí - Moixeró i està dins del Pla d'espais d'interès natural (PEIN), a més de la xarxa Natura 2000.

L'entitat ecologista ha posat de manifest que, al seu parer, la pista Barcelona tindria poc ús i que s'ha plantejat de cara a la possibilitat d'acollir la celebració dels Jocs d'Hivern l'any 2030. En aquest sentit, s'ha recalcat que si aquest esdeveniment es vol plantejar amb la idea de no generar cap impacte al territori no s'hauria de dur a terme el condicionament d'aquest espai.

El condicionament, o posada al dia de la pista Barcelona, és fa necessària per adaptar-se a les normatives FIS que es requereixen per tal d'acollir proves de descens. La Barcelona serà la pista de descens de la candidatura Barcelona-Pirineus 2030.

La pista va ser traçada per primera vegada a finals dels anys 50, i va rebre aquest nom després de celebrar-s'hi la Copa Barcelona (veure article). Des d'aleshores la Barcelona forma part del plànol de pistes. El projecte de reforma d'aquesta pista i la seva recuperació integral del traçat original es va fer públic l'any 2016 amb la redacció i exposició del PDU Molina-Masella.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny