Notícia

Gall fer, silenci i clics pels boscos d'Aransa

Trobada d'instagramers a l'estació de nòrdic d'Aransa

raquetes,boscos,aransa
Gall fer, silenci i clics pels boscos d'Aransa Autor/a: Ara Lleida
Aquest matí s'ha celebrat una trobada d'instagramers a l'estació de nòrdic d'Aransa. La trobada estava destinada a promocionar les activitats complementàries als esports de neu sota el títol EcoInstawalk a Aransa, i ha comptat amb una quarantena d'Igers.


instagramers-aransa-1

Els boscos de l'estació d'Aransa, a la comarca de la Cerdanya lleidatana, han acollit aquest matí una trobada d'Instagramers que han gaudit d'una excursió pels boscos on habita el gall fer. La peculiaritat de la trobada ha consistit que l'excursió s'ha fet en silenci per preservar l'hàbitat del gall fer, l'ocell més emblemàtic dels boscos del Pirineu i el Prepirineu lleidatà. Les estacions d'esquí de fons del Pirineu de Lleida treballen per salvaguardar i protegir el gall fer dins del projecte PeriFer, en tractar-se d'una espècie en perill d'extinció a Catalunya.

La trobada d'Instagramers portava per títol EcoInstawalk a Aransa i ha comptat amb una quarantena de participants, tots ells procedents de les comarques de Lleida i Barcelona.

L'activitat ha estat organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de la Cerdanya, l'estació d'Aransa i Tot Nòrdic amb l'objectiu de promocionar la pràctica de les raquetes de neu, una activitat que cada vegada té un nombre més gran d'aficionats. L'esquí continua representant l'esport més multitudinari quant a l'activitat a l'hivern a les comarques del Pirineu de Lleida, però cada cop hi ha més persones aficionades a fer excursions amb raquetes de neu. La temporada 2018/2019 el conjunt d'estacions d'esquí nòrdic del Pirineu de Lleida van vendre uns 16.000 serveis de raquetes de neu.

L'estació d'Aransa, situada a 5 km del poble homònim, a la comarca de la Cerdanya, ha estat el punt de trobada, on els participants han estat rebuts per la presidenta de l'EMD d'Arànser, Montse Gasch, la directora responsable de l'estació d'Aransa, Eva Campi i un tècnic de l'oficina de turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya.

Els participants han pogut gaudir de la bellesa dels paisatges de l'estació d'Aransa entre boscos de pi negre i paratges de gran valor paisatgístic, situada en una zona privilegiada per a la pràctica de l'esquí nòrdic, amb una variada oferta de pistes per a totes les edats i per a tots els nivells esportius.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida organitza des de l'any 2013 diferents trobades per als aficionats a l'aplicació per a mòbil Instagram amb la finalitat de promocionar les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida a través de l'objectiu de les càmeres dels telèfons mòbils i posteriorment pujar-les a les xarxes. Aquesta és la 28a trobada organitzada pel Patronat amb l'objectiu de contribuir a donar a conèixer espais naturals, municipis, esdeveniments singulars i productes gastronòmics del territori mitjançant els usuaris de l'aplicació Instagram, els quals esdevenen prescriptors de la destinació turística del Pirineu i les Terres de Lleida.
Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial