Notícia

Especial dia de la dona: quantes en treballen a l'estació d'esquí més gran del sud d'Europa?

Les dones que actualment treballen a Grandvalira són més de 600, el que suposa 1/3 del total

mariela,grandvalira
La Mariela, una de les treballadores de Grandvalira Autor/a: Diaridelaneu.cat
Grandvalira, una estació que aposta cada cop més pel talent femení. Més d’un terç dels treballadors de l’estació són dones.


Des de responsables d’atenció al client a xefs de restaurant passant per conductores de màquines trepitjaneu o una de les figures encarregades del bon funcionament de les pistes d’esquí, les pisteres. Aquests són només alguns dels llocs que ocupen les gairebé 650 dones que actualment treballen a Grandvalira. Aquesta xifra suposa més d’un terç del total de la plantilla de l’estació més gran del sud d’Europa, formada per 1.840 treballadors.

Maussi Arancet porta 11 anys treballant com a pister-socorrista a Grandvalira. En aquest temps ha vist como la quota femenina ha passat de dues persones el 2009 a les actuals 8. També Beatriz Calamita, una de les maquinistes de l’estació, ha vist créixer el nombre de companyes amb els anys. “Fins fa ben poc [els que conduïen màquines trepitjaneu] eren majoritàriament homes”, assegura Beatriz. “Espero que cada cop sigui una cosa menys rara”, afegeix.

Maussi comenta que “les que tenim aquesta professió sabem que hem de treballar igual que els homes”, confirmant que no importa ser home o dona per realitzar aquesta tasca. Tal com apunta Amélie Sala, Adjunta del Director Tècnic de l’estació, “no aporto per ser dona, sinó per ser qui sóc”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots