Notícia

El Conselh Generau d’Aran donarà al ple de l'ens suport a la candidatura olímpica i a la inclusió de la Val com a subseu

El síndic i el president del COE es reuneixen a Madrid per tractar diversos temes del projecte Pirineus-Barcelona 2030

beret,estadi
L'Aran donarà al ple de l'ens suport a la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: Foto Tur
El Conselh Generau d’Aran donarà al ple de l'ens suport a la candidatura olímpica i a la inclusió de la Val com a subseu. El síndic i el president del COE es reuneixen a Madrid per tractar diversos temes del projecte Pirineus-Barcelona 2030.


El govern del Conselh Generau d’Aran presentarà al ple de l'ens d'aquest dimecres una moció per manifestar el seu suport a la candidatura de Jocs d'Hivern de l'any 2030, amb la inclusió de la Val com a subseu organitzadora de les proves de neu. A més, des de la institució es constituirà una Taula Aranesa amb els principals agents del territori, per tal d'implicar-se en la construcció del projecte. Aquest dimarts, el síndic d'Aran, Francés Boya, s'ha reunit a Madrid amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, per tractar diferents assumptes relacionats amb la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030 i ha destacat la "repercussió que tindrien per al desenvolupament econòmic i social" d'aquesta zona.

Boya ha afegit que "els Jocs Olímpics de 2030 seran els primers d'una nova etapa aprovada pel Comitè Olímpic Internacional (COI)" i ha destacat el fet que la candidatura Pirineus-Barcelona s'ofereixi "per experimentar aquest nou format". A més, ha manifestat que "la importància d'aquests Jocs resideix també en què tenen com a base fonamental el respecte al medi ambient, l'equilibri territorial i la lluita contra el despoblament".

Per tot plegat i a través de la moció que es debatrà al ple d'aquest dimecres, el Conselh Generau busca posar-se a disposició dels responsables de la candidatura i farà arribar aquest acord a la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Barcelona, la secretaria general de l'Esport, la Generalitat de Catalunya, el COE i el govern de l'Estat. Ara per ara, el COI ja ha donat llum verda al projecte i ha començat una fase de diàleg, deixant clar que el territori i la proposta compleixen amb la seva Agenda 2020 pel que fa a les condicions per a convertir-se en seu dels Jocs Olímpics de 2030.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny