Notícia

Màxima expressió de la creativitat gastronòmica a l’Snow Club Gourmet amb la visita de Disfrutar Events

Oriol Castro, deixeble d’elBulli i un dels pilars de Disfrutar Barcelona, encapçala una vetllada històrica a Soldeu

Oriol Castro
Oriol Castro, deixeble d’elBulli i un dels pilars de Disfrutar Barcelona, encapçala una vetllada històrica a Soldeu Autor/a: Grandvalira
L’Snow Club Gourmet de Grandvalira rep la màxima expressió de la creativitat gastronòmica del moment amb la visita de Disfrutar Events. Oriol Castro, deixeble d’elBulli i un dels pilars de Disfrutar Barcelona, encapçala una vetllada històrica a Soldeu per a 55 comensals a 2.250 m d'altitud. El restaurant barceloní amb 2** Michelin i 9è al llistat de The World’s 50 Best Restaurants fa un recital d’enginy amb un repertori de sorprenents tastets amb Caviaroli com a denominador comú .


Snow-Club-Gourmet-Oriol%20Castro%20i%20Caviaroli-soldeu-tarter-2

DISFRUTAR
en majúscules (gaudir en català). Fer-ho en una estació d’esquí, a més de 2.250 m d’altitud, amb creacions culinàries d’avantguarda. Fer entrar en joc el comensal. Cada tast produeix un efecte que convida a la reflexió, inclús a compartir debat. 16 aperitius, primer i segon plat, prepostre, postre i petit fours. Un tast complet amb esperit i ADN d’elBulli. De la Cala Montjoi del Parc Natural del Cap de Creus, el darrer contrafort dels Pirineus, fins a Barcelona. I de la ciutat comtal al país dels Pirineus. 

L’Snow Club Gourmet dels sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira ha rebut aquest dissabte a les seves cuines la màxima expressió de la creativitat gastronòmica amb la visita de l’equip de Disfrutar Barcelona, guardonat amb dues estrelles Michelin i reconegut com a 9è millor restaurant del món en la llista The World’s 50 Best Restaurants que elaboren 1.040 experts. Cap antecedent similar abans a l’estació més gran del sud d’Europa. Oriol Castro, un dels pilars de Disfrutar Barcelona i un dels deixebles d’elBulli de Ferran Adrià, artífex de la revolució de la cuina del segle XXI, ha encapçalat un sopar que s’ha dividit entre un aperitiu a peu a partir d’un show cooking per fomentar la interacció entre els cuiners i els comensals, i un segon torn amb servei a taula.

Snow-Club-Gourmet-Oriol%20Castro%20i%20Caviaroli-soldeu-tarter-3

El restaurant La Cabana del Pla d’Espiolets al sector Soldeu de Grandvalira ha estat l’emplaçament escollit en el que 55 comensals, socis i no socis de l’Snow Club Gourmet, han estat testimonis directes de la capacitat que tenen el triumvirat Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas per generar sorpresa a través de la vista i del gust a partir de les seves creacions. El sopar és un dels primers esdeveniments a càrrec de la nova línia de negoci de la casa, Disfrutar Events, creada el 2019. També des del novembre passat, el restaurant de Barcelona va incorporar un espai laboratori d’innovació on paral·lelament es desenvolupen tècniques i conceptes nous.

El director de restauració i del projecte Snow Club Gourmet, Àlex Orúe ha valorat molt positivament la jornada: “Poder compartir aquest projecte amb l’Oriol Castro és un somni fet realitat, sempre els hem tingut com a referents. Ells eren els caps de cuina d’elBulli, van canviar tots els paradigmes del que coneixíem amb aquest ADN que van heredar, i el seu estil propi segueix marcant el camí. Gràcies a Disfrutar Events i Caviaroli amb Ramon Ramon, (propietari de la marca), hem viscut una jornada increïble, hem gaudit de la seva qualitat humana i hem il·lusionat els nostres comensals i equips”. De la seva part, Oriol Castro ha destacat: “Estava acostumat a fer l’entrepà i poca cosa més a les pistes d’esquí i realment és sorprenent l’aposta que ha fet Soldeu per la gastronomia de qualitat amb un molt bon producte. Ens hem sentit molt ben acollits per l’equip i ha estat un plaer cuinar en aquest entorn a més de 2.000 m d’altitud”.

Snow-Club-Gourmet-Oriol%20Castro%20i%20Caviaroli-soldeu-tarter-5

El tast Disfrutar, més enllà de Barcelona

Una de les apostes pendents de Disfrutar Barcelona era poder traslladar fora de l’establiment mare les seves creacions. Jordi Parra és al capdavant del projecte com a director i soci de Disfrutar Events i també ha estat a Grandvalira juntament amb Oriol Castro amb la següent degustació: Còctel de benvinguda Gin Fizz de poma amb dues textures. Com a aperitius: Profiterols lleugers de remolatxa i iogurt; Candy salat de cacauets thai; Polvoró de tomàquet i Caviaroli d’oli d’oliva verge i alfàbrega; Moshi de pesto amb Caviaroli i alfàbrega; Les olives de Disfrutar; Minipizza cruixent amb Caviaroli d’oli d’oliva verge i bitxo; Ravioli esfèric de gaspatxo; Canapè de salmó marinat amb Idiazábal i Caviaroli amb suc de llimona; Canonet cruixent de blat de moro amb crema d’alvocat i Caviaroli d’oli i bitxo; Albergínia fregida amb miso i katsuobushi amb Caviaroli d’oli de sèsam; Navalles amb vinagreta de ceps i pinyons; Ostra a la japonesa amb ous de truita i Caviaroli d’oli de sèsam; Maduixa i parmesà amb Caviaroli de vinagre balsàmic de Mòdena; Taco de tonyina, shiso i arròs; Croqueta melosa de pernil ibèric i tomàquet i pa al vapor amb burrata, trufa negra i Caviaroli d’oli d’oliva verge amb aroma de trufa. Primer plat: amanida de remolatxa i fruites amb gelat d’all blanc. Segon plat: garrí ibèric ‘Pibil’ amb esferes de blat de moro. Prepostre amb canapè de gelat de mango amb gerds i llima i postres crema de pastís de formatge amb sorbet de gerds i Caviaroli d’oli de sèsam. Petit Fours: bombons líquids de xocolata amb Caviaroli d’oli verge extra d’arbequina, cotó de cacao i menta i pâte de fruits de gerds.

Snow-Club-Gourmet-Oriol%20Castro%20i%20Caviaroli-soldeu-tarter

Properes jornades de l’Snow Club Gourmet

21 de març. Oriol Casals, xef del restaurant Teòric de Barcelona amb una proposta de Cal Tomàs, una experiència d’arrels familiars i respecte per la natura amb aliments saludables i saborosos.

4 d’abril. L’arrossada Miramar. El restaurant Miramar de Llançà (2** Michelin) es desplaça del mar a la muntanya amb una degustació sofisticada i avantguardista de costa i amb l’arròs Acquerello. 

Snow-Club-Gourmet-Oriol%20Castro%20i%20Caviaroli-soldeu-tarter-9

 




Entrevista

"Recordo la sensació de llibertat absoluta i la connexió total amb la muntanya"
Rosa Maria Carcasona Agent de viatges - Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial