Notícia

Grups escolars anul·len la setmana d'esquí i esports d'aventura pel coronavirus

Ja són mil els escolars que deixaran de visitar el Pallars Sobirà per practicar esquí i ràfting en els propers dies

escolars,port aine
Escolars de Setmana Blanca a Port Ainé aquest matí Autor/a: Marta Lluvich - ACN
El coronavirus força l'anul·lació de grups escolars al Pallars per fer esquí i esports d'aventura. Durant la segona quinzena de març havien de passar més de 1.000 joves per fer activitats.


Les estacions d'esquí i les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà han registrat un degoteig constant d'anul·lacions dels grups escolars i amb l'anunci del tancament forçat de centres pel coronavirus, el sector encara es veurà més perjudicat. Anna Panisello, d'Àssua viatges, ha dit que les reserves de grups per la segona quinzena de març ja s'han anul·lat totes. Són més de mil escolars que deixaran de venir al Pallars Sobirà per practicar esquí i ràfting. Panisello ha dit que hi ha grups que s'han recol·locat per més endavant però n'hi ha d'altres que ja han anul·lat definitivament les seves vacances. La majoria de grups escolars que arriben al Pallars per fer viatges de fi de curs són del País Valencià, Madrid i Catalunya.

Pel Pallars Sobirà passen durant els mesos de primavera més de 12.000 escolars per fer el viatge de final de curs. La majoria d'escolars realitzen una mitjana de tres activitats, xifra que representa una contractació en dos mesos d'unes 36.000 activitats. Les més demandades són els esports d'aventura, l'esquí i una sortida al Parc Nacional d'Aigüestortes.

Aquests sectors veuen com des de fa uns dies no tenen reserves i les dels grups escolars s'han anul·lat. Per aquest motiu han dit que si s'allarga molt aquesta situació, hauran de fer una reducció de plantilla.

Pel que fa a les estacions d'esquí també han notat aquesta anul·lació progressiva de grups escolars. Xavier Bigordà, director de Port Ainé, ha explicat que les anul·lacions s'estan donant de manera progressiva però que l'estació funciona amb normalitat. Bigordà ha afegit que s'han extremat les mesures d'higiene entre els treballadors i les tasques de neteja a les instal·lacions s'han extremat.

Aquest dijous a Port Ainé encara s'han pogut veure alguns grups d'escolars esquiant. Es tracta dels que van arribar a principis d'aquesta setmana.

Mentre, les estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat esperen directrius del Govern de la Generalitat per saber si s'han de tancar o continuen amb l'activitat amb normalitat.

Les estacions de la Cerdanya com la Molina o Masella també han notat anul·lacions de grups escolars. Pel que fa a l'esport blanc escolar s'ha anul·lat també.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny