Notícia

Les estacions d'esquí FGC també anuncien el tancament

Boí Taüll, Espot, La Molina, Port Ainé, Vall de Núria i Vallter 2000 han acomiadat avui la temporada 19-20

tanquem
Les estacions d'esquí FGC també anuncien el tancament Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les estacions d'esquí i muntanya d’FGC (La Molina, Espot, Port Ainé, Vallter 2000, Vall de Núria i Boí Taüll) anuncien el tancament de les seves instal·lacions a partir de les 00:00hrs del 14 de març de 2020 a causa de la situació creada pel virus SARS-CoV-2.


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha signat una resolució per determinar el tancament de les pistes d’esquí, d’esquí nòrdic i de les estacions de muntanya, a partir de la propera mitjanit. És a dir, la mesura serà vigent a partir de les 0 hores del 14 de març i és susceptible de revisió, en coherència amb la situació epidemiològica de cada moment.

La Generalitat ja ha donat les indicacions pertinents a l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya, que havia sol·licitat instruccions precises per actuar atesa la situació generada per la crisi del COVID-19. Les activitats que es duen a terme en l’àmbit d’aquestes instal·lacions s’han considerat incloses en l’àmbit de les mesures de suspensió adoptades pel Departament de Salut en la seva resolució respecte de les activitats col·lectives, de caràcter públic i privat, recreatives i d’oci celebrades en espais tancats o oberts que impliquin una concentració de més de 1.000 persones, i en la mesura de tancament de totes les instal·lacions esportives tant de titularitat privada com pública.

Els serveis bàsics, oberts

Tot i que la mesura també serà d’aplicació a l’explotació del tram turístic del Tren Cremallera de la Vall de Núria, de Queralbs a Vall de Núria, es mantindrà operatiu el servei urbà entre Ribes de Freser i la vila de Queralbs.

També seguirà operatiu El Tren Cremallera de Montserrat, atesa la seva consideració de servei de transport bàsic, tot i que amb alteracions dels horaris habituals. Seguint les indicacions del Departament de Salut,  s’ha intensificat la neteja i desinfecció amb circuit cíclic de repàs durant tota la jornada a les dependències i al Tren Cremallera i s’ha limitat la capacitat de transport de viatgers a les unitats a un terç de la total.

El servei comercial del Funicular de Sant Joan romandrà tancat ja que no és considerat un servei de transport essencial. També es tanca el Centre d’Observació de l’Univers, a Àger.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny