Notícia

El Govern andorrà demana no practicar esports de risc

La Federació Andorrana de Muntanyisme envia un missatge de responsabilitat als 'irresponsables'

skimo,webcam
Dos esquiadors de muntanya foquegen davant d'una de les webcams de Grau Roig, en una imatge capturada el dia 14 a les 9 del matí Autor/a: Captura webcam
Tot i els missatges de quedar-se a casa emesos pel Govern andorrà des de divendres passat, el cert és que desenes de practicants d'skimo s'han desplaçat a les estacions d'esquí per esquiar. Molts d'aquests esquiadors han estat capturats per les webcams de les mateixes estacions, i aquest fet no ha agradat a responsables del govern, sanitaris o a les federacions esportives. Govern andorrà i FAM (Federació Andorrana de Muntanyisme) han emès diferents missatges.


L'evolució dels esdeveniments en la contenció de la COVID-19 i l'actitud d'alguns ciutadans que han sortit a la muntanya a fer esport, ha provocat que el ministre de Salut andorrà apel·li a la responsabilitat i convida als ciutadans andorrans a no practicar esports de risc. Recordar que des de divendres dia 13, totes les estacions d'esquí andorranes tenen ordre de tancament, una mesura adoptada per evitar la propagació del coronavirus. Actualment al "país dels Pirineus" hi ha cinc persones amb coronavirus, 27 pacients pendents de diagnosticar i més de 200 contactes de risc identificats.

Segons estan informant els mitjans andorrans, totes les persones que pateixin un accident seran ateses, però el ministre de Salut del Principat ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans i convida a no realitzar pràctiques de risc. El ministre andorrà ha declarat que s'ha detectat que una part "de la població" ha actuat de forma "irresponsable" i que en conseqüència reconsiderin la seva actitud i no es prengui l'assumpte "com una festa".

Missatge de la Federació Andorrana de Muntanyisme a les xarxes socials

Més contundent ha estat la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), que ha decidit enviar un missatge de responsabilitat civil a través de les xarxes socials per als esquiadors de muntanya que han decidit no quedar-se a casa per la crisi del Covid-19 o coronavirus.

El missatge, textualment, diua així: "Us demanen i recomanem no sortir a fer activitats a la muntanya aquests dies sigui esquí de muntanya o qualsevol altra pràctica. Podeu patir qualsevol mena d'incident i, en aquests moments, hem d'evitar saturar el sistema sanitari perquè les persones amb el Covid-19 puguin ser tractades. Us demanen fer extensible aquest missatge a tots els vostres contactes. Entre tots guanyarem aquesta cursa!. #quedatacasa".

Els mitjans andorrans han denunciat que tant dissabte com diumenge s'han vist esquiadors de muntanya a les estacions del país, activitat que contrasta amb el missatge del Govern andorrà que des de divendres demana quedar-se a casa.

La FEEC suspèn les assegurances esportives temporalment

També al Pirineu català s'han adoptat mesures per dissuadir als esquiadors de muntanya de sortir a practicar durant aquests dies de confinament. En aquest sentit la FEEC ha decretat la suspensió d'activitats esporives per l'afectació del COVID-19 i s'han cancel·lat tots els Campionats de Catalunya, Circuits Catalans i Copes Catalanes que s'havien de dur a terme durant els pròxims quinze dies.

Des de la FEEC, i d'acord amb el confinament decretat des del Govern, les cobertures d'assegurança de les llicències esportives queden temporalment suspeses. A criteri de la federació i d'acord amb el decret on es demana el confinament de la població, l'entitat entén que qualsevol accident a la muntanya pot ser considerat com una imprudència. A més, entenen que qualsevol accident podria fer augmentar la greu situació sanitària existent.

Per contra, la FEEC també ha recordat que l'assegurança sí que seguirà en funcionament normal a tots aquells països que no es trobin en situació d'Estat d'Alarma.

skimo-masella-coronavirus%281%29
Esquiadors de muntanya a Masella ahir diumenge (Captura webcam).
 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny