Notícia

Un centenar de treballadors d'Espot i Port-Ainé tornen a casa

Els operaris de les dues estacions d'esquí havien de començar avui a recollir l'estació

cartell,espot,tancat
Cartell informatiu a l'accés a Espot Autor/a: ACN
Els treballadors d'Espot i Port Ainé planten a l'empresa perquè no els garanteix cap mesura de seguretat obligatòria. No se'ls ha facilitat mascaretes, guants, ni gels, així com tampoc s'han garantit les distàncies pel coronavirus.


El centenar de treballadors de les estacions d'esquí d'Espot i Port-Ainé, del grup de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), han plantat l'empresa i després de comprovar que a les explotacions no es podia garantir cap mesura de seguretat establerta com a obligatòria per frenar el coronavirus, han tornat cap a casa. Xavi Pedemonte, president del Comitè d'Empresa, ha dit que l'empresa no els ha pogut garantir; ni mascaretes, ni guants, ni gels hidroalcohòlics, ni s'ha pogut garantir el respecte a les distàncies de seguretat, ni una desinfecció de les instal·lacions. Pedemonte ha afegit que estan estudiant portar aquesta qüestió a l'Autoritat Laboral per incompliment de la normativa.

Després que el divendres 13 es decretés el tancament de les estacions d'esquí, l'empresa va enviar a tots els treballadors cap a casa i els va comunicar que la jornada seria a partir del pròxim dilluns, només durant els dies entre setmana i de les vuit de matí a les cinc de la tarda, amb el recinte a porta tancada, fins al 3 d'abril aproximadament. Les tasques que haurien de fer els treballadors consistirien en la recollida de l'estació.

Pedemonte ha explicat que veient que "es desobeïen les normes i indicacions establertes per la mateixa Generalitat" i "exercint la responsabilitat" que els correspon el conjunt de treballadors han decidit reunir-se en assemblea extraordinària a les dues estacions. El resultat de l'assemblea ha estat tornar cap a casa fins que l'empresa no pugui garantir l'estricte compliment de les mesures de seguretat amb totes les garanties.

Els treballadors són conscients que les estacions d'esquí "no són un servei bàsic, essencial ni estratègic", tot i que se'ls apliquen els mateixos acords que es prenen a línies metropolitanes, sense tenir en compte les seves especificitats.

Per tot, també han demanat a l'empresa la convocatòria d'un comitè de seguretat extraordinari.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


66%


13%


11%


11%

38 vots