Notícia

Ets un fanàtic de Baqueira Beret? Els 5 millors articles publicats sobre l'estació aranesa

5 bones lectures per a resisitir el confinament per l'estat d'Alarma decretat per fer front al #coronavirus #quedatacasa

Baqueira Beret en una imatge d'arxiu
Baqueira Beret en una imatge d'arxiu
Davant el confinament que hem de fer tots els ciutadans seguint instruccions i ordres dels Governs espanyol i català, cal que empreses, institucions, entitats i mitjans de comunicació hi contribuïm amb iniciatives que ens ajudin a fer de més bon portar el quedar-nos a casa. Avui us presentem els 5 millors articles sobre Baqueira Beret publicats al diaridelaneu.


Aquests són els 5 articles que ben segur t'agradarà recordar si ets un fanàtic de Baqueira Beret. Si no coneixes aquesta estació a cavall de l'Atlàntic i el Mediterrani, ben segur que aquests articles et sorprendran. Amb ells possiblement coneixeràs una visió de la Val d'Aran ben diferent del que hauràs llegit en altres llocs o espais.

1 • Així és com va entrar l'esquí ara fa 100 anys a l'Aran.
Un breu repàs a com s'esquia per primera vegada a les muntanyes araneses així com la seva consolidació i projecció.
Tens l'article en aquest enllaç.

baqueira-vall-aran-pioners-esqui

2 • Esquiada per la Peülla, les neus mediterrànies de Baqueira.

Esquiada a la pista Peülla de Baqueira-Beret el divendres 14 de març de 2014. Sol, vent en calma i molta neu. El passat mes de gener es complien deu anys de l'obertura d’aquesta pista, un bon motiu per lliscar a consciència per aquesta vermella al sector pallarès del domini.
Tens l'article en aquest enllaç.

3 • Història cronològica de Baqueira.

Tot i que està documentat que els primers esquiadors van fer acte de presència a la Vall d'Aran l'any 1919, no va ser fins a 1964 que s'hi instal·lava el primer telecadira a la vall. Naixia Baqueira-Beret. En aquest article us en fem un resum cronològic.
Tens l'article en aquest enllaç.

baqueira-comenca-els-actes-per-celebrar-els-50-anys-de-la-creacio

4 • Entrevista amb Rafael Mombiedro, una "institució" en el món de la neu i l'esquí a l'Aran.

Rafael Mombiedro és un aranès que fa 50 anys es va implicar en la creació de Baqueira-Beret. Va ser un dels millors esquiadors de la Val i va ser convocat als jocs olímpics d’hivern d’Oslo l’any 1952. Els seus vincles amb els esports de neu, però, venen de més lluny i dins el món dels esports d’hivern se l’ha de considerar una “institució”. En aquesta entrevista-tertúlia ens dóna la seva visió més personal dels 50 anys d’història als que el proper mes de desembre arriba Baqueira-Beret..

5 • Les 10 pistes imprescindibles de Baqueira Beret.

Guia per conèixer Baqueira en un sol dia i no deixar de visitar cap dels sectors i pistes més emblemàtiques.
Tens l'article en aquest enllaç.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny