Notícia

La FCEH recorda als associats que les cobertures per accident esportiu no són vàlides mentre duri l'Estat d'Alarma

Comunicat de la FCEH en relació a l'afectació del COVID-19 en les cobertures de les assegurances

masella,cursa,davallada,pal,public,xarxa
La FCEH recorda als associats que les cobertures per accident esportiu no són vàlides mentre duri l'Estat d'Alarma Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les imatges que en els darrers dies s'han vist en diverses estacions d'esquí amb practicants d'esquí de muntanya esquivant l'estat d'Alarma han enfurismat a molts. Són imatges que a vegades s'han vist en directe, altres vegades a través de webcam, però totes tenen en comú que posen al descobert que per a uns pocs el confinament ha estat una oportunitat per practicar l'skimo en solitari a les estacions d'esquí. Des de fa uns dies, les federacions esportives catalanes, andorranes i espanyoles han recordat als seus associats que, mentre duri l'Estat d'Alarma i el confinament, les assegurances no cobreixen els accidents esportius. Es considera que ha estat una imprudència i per tant l'assegurança no es farà càrrec de cobrir les despeses que generi l'accidentat. Recordar també l'actual saturació del sistema sanitari. Ahir la FCEH va difondre un comunicant per recordar-ho.


Comunicat de la FCEH en relació a l'afectació del COVID-19 en les cobertures de les assegurances

D’acord amb l’entrada en vigor del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’Estat d’Alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, queda limitada la lliure circulació de persones en el seu article 7 a uns motius taxats, dins dels quals NO es troba la pràctica esportiva a cap dels seus nivells.

És per això que, des de l’entrada en vigor i mentre duri l’Estat d’Alarma declarat pel Govern (període inicial de 15 dies), no tindrà cobertura de la pòlissa d’assegurança de la FCEH CAP ACCIDENT ESPORTIU NOU que pogués produir-se aquests dies.

Sí queda garantida l’assistència sanitària que hagin de rebre els federats per a la recuperació de lesions produïdes en accidents esportius soferts amb anterioritat a l’entrada en vigor del Decret i de l’Estat d’Alarma.

En les dates en les què ens trobem, un accident esportiu tindria la consideració de negligència, de manera que aquell qui el pateixi es podrà enfrontar, fins i tot, a problemes legals posteriors.

Per responsabilitat, solidaritat i sobretot deure cívic, durant aquest excepcional període de confinament us demanem que no sortíu a realitzar cap pràctica esportiva.

Informarem puntualment dels avenços que vagin sorgint i restem a la vostra disposició.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial