Notícia

Temporers de les estacions andorranes no poden tornar a l'hemisferi sud

La majoria són xilens i argentins que tenien previst finalitzar la temporada a mitjans d'abril

Temporers de les estacions andorranes no poden tornar a l'hemisferi sud. Imatge d'arxiu.
Temporers de les estacions andorranes no poden tornar a l'hemisferi sud. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
La situació dels temporers, xilens i argentins majoritàriament, que van estar treballant en diferents activitats econòmiques del sector neu a les estacions d'esquí andorranes s'ha complicat.  El temor a una expansió del Covd-19 a l'hemisferi sud n'és un dels motius. Les companyies aèries estan reduint els vols entre Europa i Amèrica del sud, hi ha poques places disponibles i hi ha dificultats per avançar les dates dels bitllets de tornada.


La situació dels temporers de les estacions d'esquí andorranes s'estudiarà cas per cas, segons informen els mitjans de comunicació del país. El Govern andorrà ha engegat una nova iniciativa per ajudar els temporers bloquejats a Andorra per la situació de la Covid-19. Al web del Govern ha habilitat un espai on els afectats podran deixar les seves dades, situació i contacte perquè l'executiu els estudiï. També s'ha habilitat un xat a través de Facebook. La voluntat és que aquestes persones puguin tornar als seus països d'origen com abans millor.

Es calcula que el nombre de temporers en situació delicada és d'entre 150 i 200. La majoria d'ells han estat treballants en hotels, restaurants, comerços o en determinats departaments de les estacions d'esquí. Molts d'ells van veure com la seva feina finalitzava el dia 14 de març, quan les previsions eren fer-ho per mitjans abril, coincidint amb la finalització de la campanya de neu per Setmana Santa.

Trobar vols per tornar al país d'origen és, ara mateix, una de les principals dificultats a la qual cal afegir-hi la incertesa de prorrogar o rescindir el contracte de lloguer que han fet per a tota la temporada.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny