Notícia

Avui se celebra el Dia Meteorològic Mundial

Diaridelaneu se suma a la celebració del #DiaMeteorologicMundial

masella,coma-oriola,nevada,estadi,cerdanya
Imatge capturada a Masella l'1 de novembre de 2018, on hi podem observar les muntanyes de la Cerdanya ben nevades i la plana del Segre amb boira. Autor/a: IST
Avui se celebra el Dia Meteorològic Mundial. La meteorologia és la ciència que estudia els fenòmens que se succeeixen en l'atmosfera de la Terra com el clima, els vents, la pluja, entre d'altres. Des del Diaridelaneu ho celebrem amb la publicació d'aquesta fotografia i convidant els nostres lectors a publicar fotografies de fenòmens meteorològics vinculades al nostre territori i, si és possible, al món de la neu en el cas dels aficionats als esports de la neu. Us convidem a fer servir l'etiqueta #DiaMeteorologicMundial


masella-coma-oriola-boira-nevada-estadi-cerdanya-istImatge capturada a Masella l'1 de novembre de 2018, on hi podem observar les muntanyes de la Cerdanya ben nevades i la plana de la Cerdanya amb boira (Foto: IST).

El 23 de març se celebra el Dia Meteorològic Mundial, una data que es va instaurar per commemorar la posada en marxa del Conveni per a la creació de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM).

El Dia Meteorològic Mundial, és una data rellevant que té com a objectiu crear consciència de la importància que té la meteorologia i la hidrologia per a l'equilibri mediambiental i totes les activitats que realitza l'home en el planeta, així com per a la continuïtat de la vida tal com es coneix fins ara.

El Dia Meteorològic Mundial se celebra des de 1997 i cada any els més de 180 estats membres que integren l'Organització Meteorològica Mundial, celebren aquest dia, centrant-se en un tema d'interès per a la humanitat.

En les últimes dècades hi ha hagut un increment dels fenòmens meteorològics com huracans, tempestes elèctriques, sequeres, incendis forestals, inundacions, entre d'altres, que representen una gran amenaça per a la vida actual de diferents espècies animals i vegetals. En el cas del Pirineu el canvi climàtic podria estar modificant el règim pluviomètric, ha fet pujar la cota de neu, la persistència dels anticiclons o, fins i tot, una possible alteració o càrrega pluviomètrica de fenòmens com les llevantades.

Celebrar el Dia Meteorològic Mundial permet crear consciència general a la població per a la preservació de la vida a la Terra. Tots hi podem contribuir recordant-ho amb l'etiqueta #DiaMeteorologicMundial i donant difusió a fotografies de fenòmens meteorològics vinculades al nostre territori i, si és possible, al món de la neu en el cas dels aficionats als esports de la neu.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


67%


13%


10%


10%

39 vots