Notícia

Confonen controladors d'allaus amb esquiadors 'irresponsables'

Les reaccions a les xarxes socials no s'han fet esperar

webcam,tuixent,esquiadors
Confonen controladors d'allaus amb esquiadors 'irresponsables' Autor/a: Captura webcam
Fa només uns dies, ja en perío de confiament, les webcams d'estacions d'esquí com Grau Roig, La Molina i Masella mostraven esquiadors de muntanya o traces d'esquiadors acabades de fer en algunes pistes de l'estació. Avui la mateixa imatge s'ha pogut veure a Tuixent, però en realitat no era per motius de lleure sinó laborals.


No és la primera vegada, i possiblement no serà la darrera, que una webcam d'una estació d'esquí detecta esquiadors de muntanya, o excursionistes amb raquetes -fins i tot motos de neu- en acció mentre està vigent el període de confinament.
 
Aquest matí la webcam de l'estació de nòrdic Tuixent La Vansa ha detectat com dues persones caminaven amb esquís a l'esquena pel tram conegut com a "tallafocs". La captura realitzada per la webcam ha estat difosa per les xarxes socials de l'estació que s'han mostrat sorpresos per l'acció.

Val a dir que en tot moment el tuit era molt correcte i que en cap cas s'ha criminalitzat o denunciat a les persones capturades per la webcam, però certament el tuit volia convidar a la reflexió sobre el que podem i no podem fer en aquest període de confinament.

El tuit ha estat respost per seguidors del compte twitter de l'estació i aquests sí que, en general, han denunciat l'acció. Altres, però, han recordat que en altres països les activitats esportives a l'aire llire estan permeses si es fan en solitari i amb mesures de prevenció i sense risc.

Finalment, però, els mateixos responsables de les xarxes socials deTuixent La Vansa han tingut coneixement que les dues persones detectades per la webcam eren professionals encarregats de la confecció dels butlletins d'allaus del Pirineu, els quals sembla ser que accedien a la cara nord de l'Estivella, a tocar de l'estació d'esquí de Port del Comte.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial