Notícia

Quines opcions seran les més viables per esquiar quan s'acabi el confinament?

De cara al mes de maig hi ha 4 opcions per continuar calçant-nos uns esquís

passo stelvio,glacera
Esquiar en una glacera alpina, una de les opcions més viables per als propers mesos Autor/a: Passo Stelvio
Molts esquiadors ens hem quedat amb la sensació d'una temporada curta i molts ja estan pensant en tornar a esquiar ben aviat. Això serà possible? Doncs sí, hi ha 4 opcions que semblen força viables, però presenten alguns condicionants. Us ho expliquem.


La temporada 2019-20 s'ha fet curta per a molts esquiadors. El cert és que la lluita contra l'expansió del coronavirus l'ha retallat per la part del darrere uns trenta dies. I aquesta retallada, que ha estat sobtada, ens ha deixat a tots un mal gust de boca.

Però hi ha més elements que estan accentuant aquest mal gust per l'acabament precipitat. Un d'aquests és que inicialment el confinament es va plantejar per quinze dies. Això ens va donar esperances a pensar que a partir de l'abril tornaríem a esquiar, més tenint en compte que la Setmana Santa, la traca final que tanca la temporada, finalitza en 13 d'abril. Però això ja no és possible. Les estacions ja han anunciat que donen la temporada per acabada, hi hagi neu o no més enllà del període de confinament.

Ara bé, independentment que el confinament posi data d'acabament per a finals d'abril o als inicis del mes de maig, no oblidem que d'abril a octubre hi ha opcions a tenir ben presents per tornar a esquiar.

Anem a desglossar aquests opcions que, al nostre criteri, entenem que són les més viables des del punt de vista de la neu, el calendari i l'economia. Som-hi!

1 • Esquí de muntanya en racons del Pirineu.

Tradicionalment l'abril i el maig sempre han estat els mesos més populars per a la pràctica de l'esquí de muntanya. Aquesta serà l'opció possiblement més viable des del punt de vista de la proximitat, possibilitats de neu i per a la nostra malparada economia.

Les opcions més fàcils seran pujar amb el nostre vehicle fins als aparcaments d'estacions d'esquí amb cota alta, com ara Boí Taull o Vallter 200, o en ports de muntanya com el Port de la Bonaigua i el d'Envalira. Un cop arribem a aquests llocs d'accés fàcil i còmode, intentarem buscar raconades encarades a nord on la neu, possiblement, encara ens permetrà fer algunes baixadetes.

skimo-esqui-de-muntanya-la-tosa-2
L'esquí de muntanya, una opció que encara serà possible als mesos d'abril i maig (Foto: arxiu IST).

2 • Les glaceres dels Alps.

Un clàssic que sempre acaba resultant una aposta força segura, tant per extensió com per garantia de neu.

Als Alps francesos les glaceres de Tignes, Val d'Isère i Les Deux Alpes acostumen a obrir al mes de juny, però no seria descartable que enguany, donades les circumstàncies, aprofitessin per obrir abans. Recordar que als Alps italians, suïssos i austríacs també hi ha glaceres i que la seva data d'obertura varia. També hi ha l'opció d'esquiar a la glacera de Folgefonna, a Nouruega, que com passa amb el Passo Stelvio només s'hi esquia a l'estiu.

Estarem atents a les dates d'obertura, possibles ofertes per seduir els esquiadors i, molt important, la planificació sobre calendari de l'obertura de fronteres.

glacera-tignes-estiu
Esquiar en una glacera alpina, una opció que podria possible a partir de finals de maig (Foto: arxiu IST).

3 • Madrid Snowzone

L'opció 100% garantida per esquiar els 365 dies de l'any. Sempre hi ha neu i no importa si la meteorologia ha acompanyat o no. A la "gran nevera" del centre comercial Xanadú, a tocar de Madrid, sempre hi fa fred i sempre hi ha neu. Això sí, no és una opció massa seductora si tenim en compte que és un espai reduït, amb poc desnivell i amb només 3 remuntadors. Però si hi ha moltes ganes d'esquiar, és una opció a valorar.

teleesqui-ski-dubai
Esquiar en una "nevera", una opció garantida a l'Snowzone de Madrid (Foto: Esqui Dubai - arxiu IST).

4 • Hemisferi sud

La que més incerteses presenta ara mateix. Esquiar als Andes de Xile (guia) o Argentina (guia) o a les estacions neozelandeses i australianes són una opció força exclusiva. I gens econòmica. Una opció que va adreçada als qui busquen alguna cosa més que saciar les ganes d'esquiar. Serà una opció que, a més, donades les circumstàncies vindrà més condicionada que mai a la disponibilitat de vols aeris i a l'obertura de fronteres. En qualsevol cas l'opció és possible a partir de finals de maig o preferiblement a partir del mes de juny. En resum, quan nevi i decideixin obrir.

cerro-caviahue-telecadira-ivan-sanz
Esquiar a l'hemisferi sud, una opció que presenta dubtes ara mateix (Foto: Argentina - Caviahue - arxiu IST).

Així doncs i vistes les circumstàncies actuals no podem ser massa optimistes. Són molts els condicionants que caldrà deixar enrere per tornar a calçar-nos uns esquís a partir de maig o juny.

En tot cas, les opcions hi són, altra qüestió serà quina d'aquestes 4 possibilitats s'adapta millor al panorama que deixarà l'actual confinament i quina d'aquestes ens sedueix suficientment.

Us convidem a participar a la nostra enquesta sobre aquesta qüestió.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny