Notícia

Fran Sola i Ferran Freixanet, una bona història per compartir entre amics apassionats per l'esquí

En el vídeo ens expliquen com La Molina és un exemple d’estació adaptada i accessible per a persones amb mobilitat reduïda


Fran Sola i Ferran Freixanet, dos amics de Súria, han estat esquiant enguany a La Molina. En Fran va patir fa dotze anys un greu accident mentre practicava descens en bicicleta que el va deixar amb una lesió medul·lar. En Ferran Freixanet, un dels bloguers emergents del món de la neu, l'ha animat a esquiar sobre una cadira-ski. En el vídeo ens expliquen com s'han trobat La Molina per acollir els esquiadors amb algun tipus de discapacitat i com els ha anat l'experiència. Quin podria ser el nou repte per en Fran?


La-Molina-mobilitat-reduida-fran-sola-ferran-freixanet-%C2%A9IST-3

Ja fa anys que l’estació de La Molina ha apostat de forma contundent per a donar un espai a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat o discapacitat visual per a fer esport. La seva mostra més clara és la gran quantitat de curses internacionals que ha acollit any rere anys proves internacionals de l'IPC, com ara els Campionats del Món.

Però aquest suport que fa La Molina a l’esport per a persones amb discapacitat física o visual no és només a nivell competitiu sinó i sobretot per a aquells esquiadors habituals de l’estació que volen gaudir de l’esport i la neu. Gràcies a l’acord amb la Fundació Johan Cruyff a l'estació cerdana hi ha el Centre d’Esport Adaptat de l’estació. Des del punt de vista de la gestió, l’empresa Play and Train es dedica a promoure l’esport tant d’hivern com d’estiu per a les persones amb discapacitat visual o mobilitat reduïda. La Molina s’ha convertit, doncs, en un referent mundial i una mostra n’és el premi que atorga l’Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives (IAKS) i que l’any 2009 va distingir a l’estació del Grup FGC.

La-Molina-mobilitat-reduida-fran-sola-ferran-freixanet-%C2%A9IST-4
Fran Sola i el monitor guia de Play&Train a La Molina el passat mes de febrer (Foto: IST).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny