Notícia

Núria Castán ens explica com viu el confinament

Split, escalada o a fer alguna excursió és el primer que farà Núria Castán quan acabi el confinament

Núria Castán
Núria Castán tocant l'ukelele des de casa Autor/a: Particular
Esquiadors aficionats o professionals, tots ens trobem confinats a casa. L'ordre de confinament es va posar en marxa la nit del 14 de març, quan encara faltaven prop de trenta dies per a l'acabament de la temporada. Com ho vivim uns i altres? Un seguit d'entrevistes en les quals diferents esquiadors, snowboarders, treballadors o personatges representatius dins el món de la neu, ens expliquen com viuen el confinament. Avui  és el torn per a Núria Castán. Som-hi!


Núria, en quin moment i lloc et va agafar l'ordre de confinament?
Em va agafar justament amb un canvi de plans. Era divendres 13 i em trobava en cotxe amb el meu pare viatjant cap a Suïssa, ja que l'organització del Freeride World Tour va avançar la celebració de la final a Verbier. Va ser a Grenoble que vam fer la volta de tornada a casa. Aquella mateixa tarda hi havia una reunió de l'organització i es va decidir que no es faria la final pel tema del Coronavirus. Va ser una sorpresa, però jo ja tenia sensacions que no es faria la final, ja que era bastant perillós. Així que vam tornar cap a casa.

Quantes curses et mancaven completar i finalitzar la temporada de competicions?
L'única competició que em faltava era la final del Freeride World Tour a Verbier, la del Bec de Rosses. Per sort, ja s'havien fet totes les competicions per la classificatòria de la final i de l'any que ve i només faltava aquesta per finalitzar la temporada de competicions. Així, tot i no celebrar-se la final, ja havia aconseguit la plaça pel Freeride World Tour 2021 que era l'objectiu d'aquesta temporada.

Com has assumit emocionalment (no físicament) aquesta finalització sobtada de la temporada?
Que la temporada s'acabi d'aquesta forma, em recorda a l'any passat, perquè la final del Freeride World Qualifiers es va cancel·lar, tot i que la situació era totalment diferent perquè va ser a causa de les condicions meteorològiques i de la neu. Aquest any ha estat una situació totalment especial i diferent, la qual ens afecta a tots de la mateixa manera i ens hi hem d'adaptar. També he de dir que ja m'esperava que el coronavirus afectés la situació en general. De fet, és millor estar segurs i estar a casa.

I físicament, com es viu el fet de quedar-se confinat a casa lluny tan lluny de la neu?
Quan tornàvem de Suïssa jo vaig anar cap a Benasque i des de llavors que estic aquí. No estic molt lluny de la neu, estic molt a prop i just avui ha tornat a caure una precipitació de neu i està tot nevat. M'he aixecat i ho he vist tot nevat, molta gràcia no em fa, però és el que hi ha. La naturalesa ens està posant a prova.

Per no perdre la forma física, com t'estàs entrenant a casa?
A casa vaig fent entrenaments corporals per mantenir la forma i tinc un rail que fa bastant transparència a l'snowboard per practicar exercicis isomètrics i d'explosivitat.

A banda d'entrenar i mantenir-te en una bona forma física, com mires d'entretenir-te?
Per entretenir-me toco l'ukelele, faig ioga, estiraments, intento cuinar saludable, algun pastís, i mirar pel·lícules. Estic aprofitant el confinament per fer el projecte final de la universitat, que és l'objectiu d'acabar la carrera aquest any.

Quins consells donaries als esquiadors que aquests dies ens trobem confinats?
Intentar ser pacients, responsables i conscients de la situació. Quedar-se a casa i tenir preparats els esquís de travessia o la split per quan s'acabi el confinament.

Ens recomanes alguna pel·lícula, llibre o documental del món de la neu o la competició per aquests dies?
Recomano el documental Zabardast, de Jerome Tanon.

I ja per acabar, quan acabi el confinament, què és el primer que faràs?
Depèn de quan acabi, però si encara queda neu, m'agradaria fer split. Si no, aniré a escalar o a fer alguna excursió.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny