Notícia

Vols saber el primer que farà Núria Pau quan acabi el confinament?

Així viu el confinament l'esquiadora Núria Pau

nuria pau
Núria Pau entrenant a casa mentre ens trobem en confinament Autor/a: Particular
Esquiadors aficionats o professionals, tots ens trobem confinats a casa. L'ordre de confinament es va posar en marxa la nit del 14 de març, quan encara faltaven prop de trenta dies per a l'acabament de la temporada. Com ho vivim uns i altres? Comencen amb Núria Pau un seguit d'entrevistes en les quals diferents esquiadors, snowboarders, treballadors o personatges representatius dins el món de la neu ens explicaran com viuen el confinament. Demà serà el torn per a la Núria Castán. Som-hi!


Núria, en quin moment i lloc et va agafar l'ordre de confinament?
Primer em va agafar quan estava a Itàlia, vaig estar allà des que van detectar els primers casos fins que van començar a anul·lar classes, competicions i a demanar que la gent es quedés a casa. Però quan a Itàlia els van confinar del tot feia un parell de dies que ja havia tornat. Quan vaig tornar, vaig estar dues setmanes aquí fins que van fer el confinament oficial. L'ordre del confinament d'Espanya per sort em va agafar a casa.

Quantes curses et mancaven completar i finalitzar la temporada de competicions?
Em faltava la part final de la temporada, que són unes 20/25 carreres. Em faltaven les finals de la Copa d'Europa, els campionats nacionals d'Espanya i els campionats nacionals d'altres països, que sempre els fem perquè són bones carreres per anar a fer punts i bàsicament és el moment de la temporada on podem fer aquest tipus de carrera per baixar el rànquing mundial, perquè durant l'hivern tenim les copes d'Europa i del Món i carreres Fis i és complicat posar-les al programa.

Com has assumit emocionalment aquesta finalització sobtada de la temporada?
Aquesta manera d'acabar la temporada no m'ha deixat gaire contenta, perquè per mi aquesta part final era una part molt important de la temporada, em quedaven competicions molt interessants per fer i crec que podria haver tret molt bon rendiment. Però ho vaig assimilar ràpidament perquè ja ho vaig viure a Itàlia. Així i tot amb les meves companyes d'altres països anàvem comentant com avançava la situació i teníem l'esperança i semblava que la temporada la podríem acabar.
Vaig viure el procés molt a poc a poc, primer amb els caos de les meves amigues, quan els hi cancel·laven les competicions i quan em va tocar a mi ja sabia de què anava i és una situació que s'assumeix i no se li pot donar gaires més voltes.

I físicament, com es viu el fet de quedar-se confinat a casa lluny tan lluny de la neu?
Quedar-se confinat a casa és dur perquè evidentment tens ganes d'anar a la neu, perquè la veus des de casa, que per cert ha nevat un parell de dies des que estic confinada, i és una època on tots els anys de la meva vida he estat esquiant i se'm fa molt estrany. Si m'hagués agafat un mes més tard, més o menys és quan estic a casa, però ara no hi estic mai i se'm fa estrany, però s'accepta el que hi ha i es pensa a fer el que toca.

Per no perdre la forma física, com t'estàs entrenant a casa?
M'estic entrenant a casa utilitzant el material que tinc, que no és molt però és suficient per anar-me mantenint. La temporada ja ha acabat, per tant, ja tinc la mirada posada en la pròxima temporada i tot l'entrenament que faig està enfocat a arribar en les condicions òptimes a la pròxima temporada. Per això, ara toca fer entrenament de manteniment físic per uns mesos incrementar d'intensitat.

A banda d'entrenar i mantenir-te en una bona forma física, com mires d'entretenir-te?
Miro d'entretenir-me sent creativa, que no ho sóc mai. Estic ajudant a arreglar coses de casa, treballant amb fusta, pintant, i estant amb la família. Destino temps a coses que a vegades ho faig poc com llegir o meditar. També miro pel·lícules i faig videotrucades amb les meves amigues, que són coses que faig sempre. Realment faig tot allò que pugui fer dins de casa i tinc la sort de tenir un jardí per respirar aire i que
em toqui el sol.

Quins consells donaries als esquiadors que aquests dies ens trobem confinats?
Doncs els diria que es mantinguin actius tant mentalment com físicament, fent qualsevol exercici per senzill que sigui i que es donin l'oportunitat d'aprendre exercicis nous que fins ara no havien tingut la paciència o les ganes de fer. També els recomano fer estiraments i fer tot allò que a vegades fan mandra fer i que no mirin un documental de neu cada dia, perquè pot ser terrible. El més important és mantenir-se actiu físicament, sobretot aquelles persones que tinguin un dia a dia actiu crec que s'ha d'intentar mantenir el nivell d'activitat alt.
 
Ens recomanes alguna pel·lícula, llibre o documental del món de la neu o la competició per aquests dies?
Recomano mirar els documentals que fa Red Bull amb alguns atletes seus. N'hi ha de la Lindsey Vonn, la Mikaela Shiffrin i Alexis Pinturault. També tinc ganes de mirar la pel·lícula documental de la Lindsey Vonn

I ja per acabar, quan acabi el confinament, què és el primer que faràs?
El primer que faré quan s'acabi el confinament crec que serà pujar alguna muntanya de la Vall de Ribes com el Puigmal o Torreneules. A l'estiu, que és quan puc, m'agrada pujar alguna muntanya i tenir la sensació d'estar allà dalt, i sentir-te lliure veient-ho tot des de dalt. Una altra activitat que estic segura que faré serà anar en bici.
Tinc una bici de carretera que utilitzo per fer sèries curtes o fer algun sprint curt fins a algun poble o vaig a rutes exigents però que no siguin molt llargues, ja que per les qualitats físiques òptimes que busquem no és convenient fer exercici durant moltes hores seguides, perquè fem més entrenaments de força. Per això crec que una de les primeres coses que faré serà pujar tots els poblets que tinc per aquí a prop i que m'agrada molt i normalment també ho faig a l'estiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny