Notícia

Un súper túnel per anar a esquiar a la Catalunya del Nord, la ''poisson d'avril'' d'enguany

L'1 d'abril és costum publicar bromes als mitjans de comunicació francesos

Un súper túnel per anar a esquiar, la ''poisson d'avril'' d'enguany
Un súper túnel per anar a esquiar, la ''poisson d'avril'' d'enguany Autor/a: Vivreencerdagne
No falla, cada 1 d'abril els mitjans de comunicació francesos publiquen una notícia falsa, o si ho preferiu, de broma. Com fem aquí els mitjans pel dia dels Sants Innocents, el costum és publicar notícies que no tenen cap altra intenció que enredar als lectors i que aquests piquin l'ham com ho farien uns peixets innocents. D'aquí el nom de peixet d'abril. Enguany la notícia de broma és especialment interessat pels esquiadors de Girona que esquien a les estacions de Les Neus Catalanes.


Notícia molt interessant per als esquiadors. Avui a la revista de la Cerdanya www.vivreencerdagne.com han publicat la que seria una molt bona notícia per als esquiadors, especialment per als que viuen a la zona de l'Alt Empordà i que visiten les estacions de Les Neus Catalanes. Llàstima que la notícia és una broma del "poisson d'avril", una mena de Sants Innocents que es fa cada 1 d'abril als mitjans de comunicació francesos.

Aprofitant el tall de la carretera RN-116 d'aquest hivern, la revista de la Cerdanya "francesa" ha vist oportú aprofitar el context per anunciar la posada en marxa d'unes obres per fer un túnel entre Oleta i el Coll de la Perxa.

A la notícia "broma" fins i tot s'anuncia que l'inici dels treballs serà el maig de 2021 i que entraria en servei el novembre de 2023. Tindria un recorregut de 15 km i esdevindria el túnel més llarg de França.

Recordar que fa uns anys, també en 1 d'abril es va publicar una notícia també molt engrescadora per als esquiadors. En aquella ocasió es va anunciar que Porté-Puymorens, aprofitant les abundants nevades de l'hivern i l'acumulació al sector de Fon Freda, s'hi crearia una mena de pista a la glacera temporal i que s'obriria al mes de juliol. Més d'un mitjà del nostre país la va donar per bona!
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial