Notícia

Entrevista amb el responsable del blog It's a Powder Day !

Va crear el blog fa 10 anys per compensar les dificultats que tenia per esquiar quan els seus fills eren molt petits

jordi-alabern,confinament,blog,itsapowderday
Jordi Alabern, editor del blog its-a-powder-day, en confinament Autor/a: Particular
Esquiadors aficionats o professionals, tots ens trobem confinats a casa. L'ordre de confinament es va posar en marxa la nit del 14 de març, quan encara faltaven prop de trenta dies per a l'acabament de la temporada. Com ho vivim uns i altres? Un seguit d'entrevistes en les quals diferents perfils d'esquiadors (treballadors estacions, directius, empresaris, periodistes, bloggers o personatges representatius dins el món de la neu...), ens expliquen com viuen el confinament. Però també ens expliquen algunes altres qüestions que segur us agradarà saber. Avui  és el torn per a Jordi Alabern, editor del blog It´s a Powder Day !.


Jordi, en quin moment i lloc et va agafar l'ordre de confinament?
Em va agafar que acabava d'arribar del test Solo Nieve. Amb les notícies que anaven arribant ja es veia que havíem de preparar un pla de contingència per treballar bàsicament a casa, pel que em va donar temps d'anar divendres al despatx i dissabte ja teníem l'ordre. Una mica més i m'enganxa a Baqueira, però no, per sort ja estava a casa i pels pèls, però vam poder acabar el test.

Ets dels que et pots permetre teletreballar des de casa o pots assistir presencialment al teu lloc de treball habitual?
Aquesta situació sense la tecnologia que tenim a l'abast, i res seria igual. Bàsicament faig teletreball. Alguna vegada he d'anar al despatx, però com que ara per ara no hi va ningú i el tinc al costat de casa, no em suposa massa problema.

La temporada d'esquí s'ha retallat en un mínim de 25 o 30 dies. Tenies previst esquiar tots els caps de setmana? I la setmana santa? Potser algun viatge a la vista truncat?
La veritat és que acabar fent uns dies d'esquí amb la gent de Solo Nieve m'ha deixat molt bon gust, tot i que sí, tenia previst seguir esquiant fins que ja no es pogués més. I tal com ha anat la cosa, segur que hagués estat una gran Setmana Santa i també els caps de setmana posteriors.

Com vius físicament aquest confinament? Fas algun tipus d'entrenament a casa?
A casa m'hi sento molt bé, no em plantejo fer una altra cosa. Estic acostumat a anar al gimnàs gairebé cada dia i ara intento mantenir unes rutines d'esport Posem unes classes de HIIT a la tele i ens surten uns bons entrenaments per anar mantenint.

Com mires d'entretenir-te?
La veritat és que no em queden gaires hores de lleure. Entre la feina i la família, estem força distrets. Però sí que una mica més de temps per fer alguna videotrucada, veure alguna sèrie i preparar alguna entrada al blog. S'ha de dir que la tecnologia ajuda molt a passar el confinament. Algú s'imagina això sense internet?

Com a editor del blog It's a PowderDay !. En quin moment vas decidir crear-lo i què és el que et va portar a tirar-lo endavant?
Vaig començar fa 10 temporades, un desembre del 2009. En aquell moment teníem nens molt petits, esquiava menys que ara i escriure era una manera de canalitzar la necessitat de neu. I va ser començar i des de llavors, una mitjana de més de 100 articles per any.

Quants dies esquies per temporada, de mitjana? I quantes estacions has visitat al llarg de la teva vida com a esquiador? Alguna estació en el punt de mira a visitar de cara al futur?
Els darrers anys em surten entre 40 i 60 dies, depenent de si la temporada és més o menys llarga. Aquesta, per exemple, m'he quedat en 39. Quant als viatges, hauré esquiat en prop de 40 estacions. I com a objectius, m'agradaria anar al Japó però no sé si abans preferiria tornar a fer una setmana d'heliesquí a Canadà. Hi ha coses que no es poden fer un cop i prou. I en un àmbit més proper, m'agradaria molt tornar a La Grave.

Creus que en el futur encara esquiaràs més que no pas ara, o pel contrari creus que potser baixaràs el ritme?
Sincerament, crec que molt més no puc esquiar. Hauria de deixar de treballar! Però tampoc em veig esquiant menys. Si ens quedem com estem, ja m'està bé.

Et fa por l'amenaça del canvi climàtic de cara al futur de l'esquí?
Sí, em fa por, ja que sembla evident que les coses no pinten bé pel nostre esport. Però per altra banda, tenim la paradoxa del fet que la tecnologia ens permet esquiar més que mai abans. Quan era petit era molt difícil començar la temporada abans de Nadal i ara, hi ha temporades que quan arriba Nadal ja fa 15 dies que estem esquiant.

Ens recomanes alguna pel·lícula, llibre o documental del món de la neu o relacionat amb la neu i l'esquí per aquests dies?
Com a pel·lícula, un super clàssic, Aspen Extreme. I en aquests moments m'estic acabant el llibre de l'Angel  Joaniquet, "En un salto", que enganxa des de la primera plana.

Explica'ns un record màgic que tinguis d'algun dia sobre els esquís i que mai més oblidaràs...
De records increïbles a llocs remots o d'esquí en família, en tinc uns quants, però tinc un record especial d'ara fa dues temporades, després de la gran llevantada que va caure, ens vam escapar uns quants amics a La Molina i vam poder baixar esquiant fins a l'hotel Roc Blanc. M'agrada per lo a prop que ho tenim i perquè no sé si ho podré repetir mai.

I ja per acabar, quan acabi el confinament, què és el primer que faràs?
M'agradaria poder dir que esquiar, però crec que no serà. En l'àmbit esportiu, sortiré a córrer o en bicicleta, segur. Però el que tocarà fer serà tancar la temporada, que encara tenim tots els esquís i la resta del material com si encara estiguéssim esquiant. S'haurà de guardar tot bé. En qualsevol cas, quan s'acabi el confinament, estaré un temps sense fer massa vida normal. Que malauradament, això no s'ha acabat.

Més sobre It's a Powder Day! aquí:

El blog It's a Powder Day! va néixer l'any 2009. Des d'aleshores s'han publicat uns 1.300 articles que han generat prop de 5.000 comentaris.

https://solonieve.es/blogs/its-a-powder-day/
https://www.facebook.com/revistasolonieve/
https://twitter.com/powderdaysnow

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny