Notícia

Jordi Ventura, del Pertot Masella, explica les afectacions del confinament en un dels negocis del sector neu

La botiga i taller Pertot dona feina directa a 6 persones, a més dels 6 professors de l'escola associada

Jordi Ventura
Entrevistem Jordi Ventura, del Pertot Masella, perquè ens expliqui com viu el confinament Autor/a: Particular
Esquiadors aficionats o professionals, tots ens trobem confinats a casa. L'ordre de confinament es va posar en marxa la nit del 14 de març, quan encara faltaven prop de trenta dies per a l'acabament de la temporada. Com ho vivim uns i altres? Un seguit d'entrevistes en les quals diferents perfils del món de la neu (treballadors estacions, directius, empresaris, periodistes, bloggers o personatges representatius del sector), ens expliquen com viuen el confinament. Entrevistem Jordi ventura, màxim responsable de la botiga i escola d'esquí associada Pertot Masella.

 

Jordi, en quin moment i lloc et va agafar l'ordre de confinament?
Ja feia alguns dies que se'n parlava però el dijous dia 10 de març amb el tancament de les escoles ja ens ho vèiem a venir. Finalment, el divendres al migdia ja va arribar la notícia del tancament de totes les estacions i en conseqüència també nosaltres vam tancar la botiga.

La temporada de neu s'ha retallat en un mínim de 30 dies. Pel que fa a percentatge en el volum de negoci, quin podria ser el volum de pèrdues?
Per sort, ja havíem fet gran part de la temporada i la Setmana Santa cada any és molt variable. Tot i que amb les últimes nevades sembla que hagués estat un bon final de temporada. És difícil de quantificar, però segurament s'ha perdut entre un 15 i un 20% de la temporada.
A més, en el nostre cas, aprofitem el final de temporada per recollir comandes de corredors i professors d'esquí per la següent temporada, així avancem i podem donar aquest servei el següent novembre. Aquesta feina, amb el confinament, s'ha complicat molt.

Entenem que en el vostre cas el tele-treball no té cap raó de ser, oi?
Pel que fa al dia a dia de la botiga no. El que sí que tinc jo personalment és molta feina a tancar la temporada i preparar la següent. Balanços, papers, factures, comandes per l'any següent. Molta feina "d'oficina" que és la que fa més mandra, però cal fer-la.
Hi ha tasques de botiga que ens quedaran pendents per quan puguem tornar a sortir de casa. Inventari, codificació i reparació del material de lloguer, retorn de lloguers de temporada...

Quants treballadors de la botiga i professors d'esquí de l'escola s'han vist afectats?
Pel que fa a la botiga, som 6 els treballadors afectats. A l'escola són 6 també els que han vist aturada forçosament l'activitat.

En l'àmbit personal, com has assumit emocionalment aquesta finalització sobtada de la temporada?
Doncs la veritat és que els primers dies, vaig anar tan atrafegat solucionant papers i temes laborals que no hi prestava atenció. De mica en mica van passant els dies i te n'adones de tot plegat. Costa acceptar la situació, sembla que no pugui ser, passar de 100 a 0 en poques hores. 
Passades tres setmanes sembla que ja en faci una eternitat que es va acabar la temporada. No toca cap més remei que pensar en l'estiu i el proper hivern! Seguim!

I físicament, com es viu el fet de quedar-se confinat a casa lluny tant lluny de la neu?
Durant els primers dies, anava algunes hores a treballar a la botiga. Veia les pistes encara amb neu i alguns dies va nevar. La temptació de pujar a fer esquí de muntanya i gaudir del que més ens agrada era molt gran però no ho vaig fer! Responsabilitat davant de tot.
A casa intentem fer una mica d'exercici cada dia per mantenir-nos en forma i moure el cos. I, ha estat difícil, però finalment he aconseguit un rodet per la bici que m'ha arribat aquests dies. Farem una rutina d'entrenaments de bici per estar al cent per cent quan puguem sortir a rodar!

A banda d'entrenar i mantenir-te en una bona forma física, com mires d'entretenir-te?
Amb un petit de 5 anys a casa, diversió no ens falta! Diria que el dia se'ns fa curt i ens falta temps per fer les "nostres" coses.

Quins consells donaries als esquiadors que aquests dies ens trobem confinats?
El consell més important: #quedatacasa
Les muntanyes no es mouran i l'any que ve tornarà a nevar! Mentre esteu a casa mantingueu-vos actius i en forma. L'exercici físic ajuda a tenir pensaments i l'actitud positiva necessària per afrontar i superar aquesta situació!

Ens recomanes alguna pel·lícula, llibre o documental del món de la neu o la competició per aquests dies?
Uf, n'hi ha molts! Falten hores al dia per mirar-los tots...
En general qualsevol documental o vídeo que transcorri per neu pols i et faci viatjar a llocs llunyans del planeta va molt bé per somiar aquests dies. L'últim que he vist és Welcome to Lyngen, que et transporta als Alps de Lyngen, Noruega.

I Ja per acabar, quan acabi el confinament, què és el primer que faràs?
Primer de tot, anar cap al Vallès a abraçar la família.
La segona cosa serà treure la bici a rodar, i espero que puguem reprendre la temporada castellera ben aviat aquí a la Colla de Cerdanya!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny