Notícia

Els professors d'esquí andorrans demanen ajuts com a treballadors acomiadats

L'AAME considera que Andorra també hauria d’incloure els monitors d'esquí en el grup de gent que ha perdut la feina pel Covid-19

monitor,professor,snowboard,grandvalira
Els professors d'esquí andorrans demanen ajuts com a treballadors acomiadats. Imatge d'arxiu. Autor/a: Grandvalira
Si el govern francès té previst oferir una compensació econòmica als temporers que treballen a les estacions d’esquí per la finalització sobtada de la temporada de neu, perquè no hauria de fer el mateix el Govern andorrà amb els professors del seu país? Amb aquesta lògica l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) considera que Andorra també hauria d’incloure els treballadors de temporada en el grup de gent que ha perdut la feina arran de la Covid-19 i així poder accedir a ajuts.

El president de l’entitat, Carles Iriarte, explica avui al digital andorà Bondia.ad que els monitors andorrans solen treballar fins a finals d’abril i això vol dir que han perdut un mes de temporada i una època en que els ingressos que s’obtenen permeten fer calaix. Recorda que aquests temporers solen treballar a l’estiu en activitats de muntanya o al sector de la construcció, però tot això ara està aturat i un cop es reprengui l’activitat caldrà veure com reaccionen els diferents sectors econòmics. Les perspectives, per tant, són negres. És davant d’aquesta realitat que l’entitat ha fet arribar les seves inquietuds al Govern andorrà.

El president de l’AAME  ha lamentat la manca de valor que es dona a la professió de monitor d’esquí, contràriament al que passa a França.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial