Notícia

Diana Pérez, CM i responsable de premsa d'Arcalís, ens explica com viu el confinament

Diana Pérez: "a les xarxes socials cal ser molt creatiu i innovador per no avorrir"

diana-perez,CM,premsa,ordino,arcalis
Diana Pérez, CM i responsable de premsa d'Arcalís, en confinament Autor/a: Particular
Esquiadors aficionats o professionals, tots ens trobem confinats a casa. L'ordre de confinament es va posar en marxa la nit del 14 de març, quan encara faltaven prop de trenta dies per a l'acabament de la temporada. Com ho vivim uns i altres? Un seguit d'entrevistes en les quals diferents perfils del món de la neu (treballadors estacions, directius, empresaris, periodistes, bloggers o personatges representatius del sector), ens expliquen com viuen el confinament. Entrevistem Diana Pérez, responsable de premsa i Community manager d'Arcalís.


diana-perez-CM-premsa-ordino-arcalis-esqui
Diana Pérez, CM i responsable de premsa d'Arcalís (Foto: Particular).

Diana, en quin moment i lloc et va agafar l'ordre de confinament?
Feia dies que veníem escoltant les notícies dels països veïns, era d'esperar que a Andorra es fes alguna cosa similar, amb la qual cosa, el confinament no va ser una sorpresa. Estava a casa, amb la meva família i ho vam veure per la tele en directe a la roda de premsa del Govern d'Andorra. He de dir que a Andorra no hi ha estat d'alarma (encara), amb la qual cosa és una recomanació el fet de quedar-se a casa, però la majoria dels ciutadans ho estan complint a la perfecció.

Molt breument, ens expliques com és la feina del CM d'Ordino Arcalís?
En aquests moments em dedico a fer informes, mètriques i analítiques, a ordenar els continguts i a buscar i pensar idees per continuar mantenint la comunitat viva (que en aquests moments és complicat). Intento no repetir el que fan altres perfils i així oferir contingut alternatiu, com ja fem durant la temporada. Poso imatges de l'estació, dono ànims, busco un leitmotiv... La gent confinada ja comença a estar cansada de veure pel·lícules de neu, reportatges, d'assistir a xerrades virtuals ... I a les xarxes socials cal ser molt creatiu i innovador per no avorrir. Per això és difícil destacar i mantenir-se, sorprendre. El nostre interès en aquest cas és continuar mantenint el vincle amb els fans, continuar dient, "ei, seguim aquí" i de tant en tant els expliquem alguna anècdota de l'estació, de la història, però sense saturar... Durant la temporada el ritme i la feina és diferent, és un no parar, és molt estressant.

També ets la responsable de premsa de l'estació, cert?
Sí, igual que amb les xarxes socials, ara el que faig és fer informes i analítiques per valorar com ha anat la temporada, que ha estat ben estranya des de l'inici de la temporada. He de dir que després de 4 temporades d'hivern m'aparto ''una mica'' per dedicar-me una mica més a mi, a la meva salut, als meus estudis, i també ho faig per agafar forces, per posar ordre a les meves idees.

A més d'Arcalís, fas alguna altra feina com a CM o premsa per altres empreses?
Sí, tinc altres projectes, tots vinculats a les xarxes socials, màrqueting i comunicació i lligats al món del turisme a Andorra. A més, estic estudiant un postgrau de comunicació de les destinacions turístiques, enfocat a la sostenibilitat.

I aquesta feina la pots fer com a teletreball des de casa teva?
De fet, la major part de l'any treballo des de casa, tot i que molta gent es pensa que em passo el dia esquiant o perduda per la muntanya (que sí, que també esquio molt) però hi ha molta feina executiva darrere el meu lloc de treball. M'he d'organitzar amb el càmera, definir continguts, etc, redactar... i prendre decisions o coordinar-me amb altres persones. Sóc molt autònoma, no sóc de perdre el temps, m'agrada anar a la meva i des de casa m'organitzo molt bé. Quan treballo amb gent em passo el dia xerrant, interrompent els altres, perquè per mi és "una festa" estar amb més gent en un lloc tancat per feina (perquè no hi estic acostumada i aleshores aprofito per socialitzar). Sóc una mala companya de feina perquè sóc molt xerraire i no sé callar. Per això, per fer feina grossa, millor quedar-me a casa, on si estic sola, avanço més. He de dir que la meitat de la meva feina la faig des del mòbil (i no la faig tota perquè redactar depèn què és un pal), amb la qual cosa, puc treballar des d'on sigui! Penseu que tenim canals a Instagram, Twitter, Facebook, Youtube, Linkedin, Tiktok, Google Business, i que interactuem amb tots ells, etc, a més de tota la part online que porten des de Grandvalira.
Aquesta vegada és una mica diferent perquè al teletreball s'ha de sumar el fet que tinc un nen de 8 anys que és pura energia i que només vol que jugar, jugar, jugar... Tenim sort que vivim en una casa que tenim accés a l'exterior i alguna cosa alternativa podem fer... ens toca bastant l'aire, tot i que ell és conscient que no s'ha de sortir i ni tan sols ho demana.

Quins consells donaries als esquiadors que aquests dies ens trobem confinats?
No sé molt bé quins consells donar, perquè jo no he parat ni un minut des de llavors i no he tingut temps ni per pensar en oci, en descans. Segueixo treballant, estudiant, fent les coses de casa... intento mantenir-me al dia de les notícies, miro webinars, em formo en el meu àmbit, estudio, intento fer esport (intento, he dit)...

Ens recomanes alguna pel·lícula, llibre o documental del món de la neu o relacionat amb la teva feina per aquests dies?
Recomano la gent que es formi, que aprofiti els dies per estudiar, llegir i pensar què vol fer amb el seu futur. Hi ha mil opcions de formacions, fins i tot gratuïtes, per mantenir-se al dia. Crec que és important i les empreses, quan els seus empleats tornin als seus llocs de treball, així ho agrairan. Hem estat confinats a casa i què hem fet de profit? Jo inverteixo el temps en formacions, tot i que no dic que calgui una estona d'oci... La crisi passarà. La qüestió és com volem estar nosaltres quan tornen a la normalitat.
Amb el postgrau estic molt conscienciada amb el tema mediambiental i tot el relacionat amb el turisme sostenible, però el de veritat, no el marquetinià, i en aquest sentit hi ha documentals molt bons que expliquen casos reals realment inspiradors. 'A Plastic ocean', és un docu sobre com el plàstic està arrasant amb la vida aquàtica, i 'Chasing ice', sobre els glacials, que inclou un impressionant efecte time-lapse que ens mostra com podrien quedar les glaceres d'aquí a uns anys. Demolidor.

I Ja per acabar, quan acabi el confinament, què és el primer que faràs?
No crec que faci res extraordinari. Intentaré visitar els meus 'clients' el primer dia (que per cert he d'agrair que hagin estat al peu del canó durant aquest temps tot i la situació). El que serà una festa serà portar el nen a l'escola, prendre un cafè al bar del barri i després pujaré directa a Arcalís per ensenyar-vos com està allò... us ho dec! Em sento fins i tot culpable per no haver pogut acomiadar l'estació d'una altra manera... però a tots ens va agafar per sorpresa el tancament i no vam poder fer-hi res més que comunicar-vos-ho online! el que sí que tinc clar que és que el primer viatge a Arcalís serà més llarg, més tranquil, sense presses, i gaudint de tot i cadascun dels detalls del camí.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny