Notícia

Gerard Sol, de botigues Daffi, ens explica com viu el confinament

Algunes de les conseqüències del confinament: "toca tirar d'estoc, serà un bon any per als clients amb bones ofertes"

Gerard Sol,confinament
Gerard Sol, en confinament Autor/a: Particular
Esquiadors aficionats o professionals, tots ens trobem confinats a casa. L'ordre de confinament es va posar en marxa la nit del 14 de març, quan encara faltaven prop de trenta dies per a l'acabament de la temporada. Com ho vivim uns i altres? Un seguit d'entrevistes en les quals diferents perfils del món de la neu (treballadors estacions, directius, empresaris, periodistes, bloggers o personatges representatius del sector), ens expliquen com viuen el confinament. Entrevistem Gerard Sol, de botigues Daffi, a Barcelona i Betren.


gerard-daffi-esquiant
Gerard Sol (Foto: Jaume Altadill).

Gerard, en quin moment i lloc et va agafar l'ordre de confinament?
Doncs a Barcelona per pèls, ja tenia rumors del tancament d'estacions d'esquí i volia fer el comiat divendres.

La temporada de neu s'ha retallat en un mínim de trenta dies. Pel que fa a percentatge en el volum de negoci, quin podria ser el volum de pèrdues?
Més que pèrdues és agafar tresoreria per passar l'estiu, els mesos de desembre a febrer estem pagant tots els articles comprats, març i abril tot el que venem és recuperatiu, ja està pagat quasi al 80%, és difícil de calcular en el nostre cas. Per la temporada pròxima només tindrem les novetats imprescindibles, toca tirar d'estoc, serà un bon any per als clients amb bones ofertes. Les pèrdues són per al lloguer impostos, gastos, sous...

Sabem que cada any féu un test de material a Baqueira. L'heu pogut enllestir o Us ha quedat alguna feina de promoció o de test de material pendent?
El test de material està quasi tot fet, el problema han sigut les fotos, just teníem la sessió de fotos el dilluns amb la marca de roba HH que ens deixa el mostrari.
I la barbacoa del club que dirigeix la meva filla Laia amb 200 nens i que nosaltres col·laborem, és important, en l'àmbit de comiat i relació amb els pares, futures vendes, encàrrecs per la pròxima temporada, comptant que el 90% són de fora de Catalunya.

Entenem que en el vostre cas el tele-treball no té cap raó de ser, oi?
No, només una setmana per preparar les compres de l'any pròxim, esquís, botes, casc, guants, ulleres. Perquè la roba ja es va fer al mes de febrer.

Quants treballadors de les botigues, Barcelona i Vielha, s'han vist afectats?
4

En l'àmbit personal, com has assumit emocionalment aquesta finalització sobtada de la temporada?
Doncs ha estat difícil, i mes per les últimes nevades, el més difícil per mi ha sigut no poder-me acomiadar de la neu, no poder pensar, últim cap de setmana al cotxe, última baixada, acomiadar als amics quasi família de la neu, pensa que jo pujo tots els dissabtes a la nit en tancar la botiga, 9 de la nit cap a la Vall, i els mesos de desembre i gener torno a baixar el diumenge nit i a partir de febrer torno el dilluns nit i tenir dos dies d'esquí, a part de les nevades de més de 30 cm que no amb perdó ni una, són les millors, et sents com una criatura que fa una cosa mal feta, ha ha!
Estar tot el dia parlant d'esquís amb clients amb passió i que vingui una nevada o el diumenge i quedar-te a casa... No. Sinó perquè treballo fa més de 30 anys en això?

I físicament, com es viu el fet de quedar-se confinat a casa lluny tant lluny de la neu?
Bé, millor del que creia, també és important dir que tinc comunicació amb la meva filla a la Vall, i amb passa fotos de les nevades...ha, ha, ha!

A banda d'entrenar i mantenir-te en una bona forma física, com mires d'entretenir-te?
Doncs com tots organitza'n, tinc un fotimer de vídeos gravats dels dies de "paquetón" amb les go pros dels últims anys, i ara toca editar-los fins i tot l'últim viatge llarg, a Jackson Hole de fa vuit anys.

Quins consells donaries als esquiadors que aquests dies ens trobem confinats?
Doncs paciència i que pensin a deixar el material a punt per a la pròxima temporada, si són manetes ells mateixos, si no que els portin a tallers, nosaltres farem una oferta per la reparació i guardat dels esquís ara a l'estiu.

I ja per acabar, quan acabi el confinament, què és el primer que faràs?
Bufa... Si encara som a temps una esquiada de muntanya, després windsurf, kitesurf, Btt,Tenis.... Tot a l'aire lliure.

Més sobre Daffi:
www.facebook.com/daffibarcelona/
www.daffi.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny