Notícia

Álvaro Urzaiz, del blog 'de Urzaiz', ens explica com viu el confinament

El confinament: "en condicions normals estaria a Grandvalira esquiant i els dies festius a Navarra"

alvaro urzaiz,confinament
Álvaro Urzaiz, en confinament Autor/a: Particular
Esquiadors aficionats o professionals, tots ens trobem confinats a casa. L'ordre de confinament es va posar en marxa la nit del 14 de març, quan encara faltaven prop de trenta dies per a l'acabament de la temporada. Com ho vivim uns i altres? Un seguit d'entrevistes en les quals diferents perfils del món de la neu (treballadors estacions, directius, empresaris, periodistes, bloggers o personatges representatius del sector), ens expliquen com viuen el confinament. Entrevistem Álvaro Urzaiz, del blog "de Urzaiz".


alvaro-urzaiz-esquiÁlvaro Urzaiz esquiant (Imatge d'arxiu).

Álvaro, en quin moment i lloc et va agafar l'ordre de confinament?
Ens estàvem plantejant el cap de setmana com cada cap de setmana. Fins i tot ens vam plantejar, abans de tenir més informació, anar a passar el confinament a El Tarter. Sort que no ho vam fer.

Ets dels que et pots permetre teletreballar des de casa o et permeten assistir presencialment al teu lloc de treball habitual?
Fins ara he estat teletreballant, però ara faré uns dies de vacances, en condicions normals estaria a Grandvalira esquiant i els dies festius a Navarra. He sortit al carrer només tres vegades, per comprar.

La temporada d'esquí s'ha retallat en un mínim de 25 o 30 dies. Tenies previst esquiar tots els caps de setmana?
Sí. Caps de setmana i els dies previs a la Setmana Santa. A més, a Ordino encara quedava una mica més de temporada i després els caps de setmana d'esquí de muntanya.

Com vius físicament aquest confinament? Fas algun tipus d'entrenament a casa?
Sí, sí. Si no fes una mica d'esport, crec que ja m'hauria tornat boig. Faig una mica tots els dies, fem els quatre una mica d'esport cada dia. Tot i que no faig entrenaments molt grans o molt durs com veig que està fent molta gent. Faig una mica de tot, però molts estiraments, una mica de força i bici amb el "rodillo".

Com mires d'entretenir-te més enllà dels exercicis físics?
Bé, a casa som quatre, els nens ja són una mica grans i podem jugar junts. Fem esport, juguem una mica a escacs, veiem una pel·lícula cada vespre. A més, fins ara teníem feina... els dies passen molt de pressa. Fins i tot fem una mica de skateboard cada dia al passadís ;-)

Com a editor del blog El Blog de Urzaiz. En quin moment vas decidir crear-lo i què és el que et va portar a tirar-lo endavant?
Bé, jo escrivia molt cada dia a Nevasport i un dia vaig parlar amb el Pepe Peinado (cap de Nevasport) per fer un bloc des del punt de vista d'un esquiador turista. Crec que l'esquiador mitjà és la clau del món de l'esquí i em semblava bona idea donar un espai al sector més important i amb el que menys es compta. Actualment, des de fa 3 temporades, el bloc l'estic fent des del portal Solonieve, amb el mateix esperit.

Sent uns dels boggers amb més solera en el món de la neu, com veus l'evolució del sector en l'àmbit de publicacions o d'informació? Hi ha molta riquesa o creus que falta més oferta?
No sé si hi ha molta. Abans ens queixàvem que hi havia poca, però sí que és veritat que ara amb les xarxes socials la informació s'expandeix molt de pressa i es repeteix molt. Crec que romandran les publicacions que aconsegueixin aportar entreteniment i qualitat.

Quants dies esquies per temporada, de mitjana?, i quantes estacions has visitat al llarg de la teva vida com a esquiador? Alguna estació desitjada a visitar de cara al futur?
Depèn una mica de com caiguin els dies festius, però entre 40 i 50 dies d'esquí per temporada, amb sort encara alguns més d'esquí de muntanya.
En el futur Japó és un viatge que sempre he volgut fer. Però crec que quan disposi de més temps, i també de més diners, faré un viatge alternatiu únicament amb una motxilla, uns esquís i unes pells de foca. El que no he pogut fer de més jove m'agradaria fer-ho encara que sigui menys jove.

Sabem que ets un esquiador habitual de Grandvalira. Si poguessis proposar una millora o ampliació i estigués a les teves mans, què hi faries?
Mira, Grandvalira és una estació que gairebé tots els anys em sorprèn amb alguna millora que jo no hi havia ni imaginat. O sigui que, en aquest sentit no tinc res a dir, només que continuïn com fins ara. El seu equip va molt per davant de les meves inquietuds.

Ens recomanes alguna pel·lícula, llibre o documental del món de la neu o relacionat amb la neu i l'esquí per aquests dies?
El meu llibre d'esquí de capçalera és "Esquiar con los pies" de Carlos Guerrero Castillo, i encara que ho he llegit moltes vegades sempre trobo una frase o un matís que em va bé. Com a pel·lícula, la meva preferida d'esquí és Aspen Extrem, encara que ja tingui molts anys.

Explica'ns un record màgic que tinguis d'algun dia sobre els esquís i que mai més oblidaràs...
Bé, n'hi ha molts, per sort la neu ens dóna alegries gairebé cada dia. Ara mateix penso en el penúltim dia d'esquí, que vam estar tot el dia fora de pista i amb molt bones condicions. L'última baixada també la recordo bé, perquè la vaig pujar amb les pells i sense tenir ni idea que seria, encara que espero que no, l'última de la temporada.
Tinc un record especial del meu primer dia de neu pols amb esquís de freeride, però també del primer gir amb esquís carving. Tinc moltíssims records, per això tinc molt bona memòria.

I Ja per acabar, quan acabi el confinament, què és el primer que faràs?
Bufa, no ho sé. Crec que serà una cosa gradual, no crec que el primer dia ens deixin anar a la muntanya. Però després de veure a la resta de família i amics sí que m'agradaria intentar fer una última baixada. O caminar, si ja no hi ha neu, per la muntanya. Per a la bici, el padelsurf, el surfskate i els altres esports d'estiu hi haurà més dies ... Bé, això esperem. I també, suposo que tothom ho entendrà, una bona farra amb els amics. Que no falti.

Més sobre El Blog de Urzaiz a les xarxes:
https://www.instagram.com/elblogdeurzaiz/
https://solonieve.es/blogs/el-blog-de-urzaiz/
https://www.facebook.com/ElblogdeUrzaiz/
https://twitter.com/urzaizalvaro

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny