Notícia

Cristina Riba, de Pal Arinsal, ens explica com viu el confinament

Responsable a Vallnord Pal Arinsal de taquilles, atenció al client i venda de marxandatge

Cristina Riba,confinament
Cristina Riba, en confinament Autor/a: Particular
Esquiadors aficionats o professionals, tots ens trobem confinats a casa. L'ordre de confinament es va posar en marxa la nit del 14 de març, quan encara faltaven prop de trenta dies per a l'acabament de la temporada. Com ho vivim uns i altres? Un seguit d'entrevistes en les quals diferents perfils del món de la neu (treballadors estacions, directius, empresaris, periodistes, bloggers o personatges representatius del sector), ens expliquen com viuen el confinament. Entrevistem Cristina Riba, la responsable a Vallnord Pal Arinsal de taquilles, atenció al client i venda de marxandatge.


cristina-riba-cubil
Cristina Riba dalt del Pic del Cubil de Pal (Foto: particular)

Cristina, en quin moment i lloc et va agafar l'ordre de confinament?
L'ordre de confinament em va agafar a casa amb la meva família en la roda de premsa de Govern del divendres 13 de març al vespre.
Ja feia dies que veiem com anava afectant aquesta crisi sanitària en els països veïns i en el cas de Vallnord Pal Arinsal ja es tenia clar que calia tancar el abans possible per lluitar contra aquest virus.
De fet, abans que Govern donés l'ordre de confinament les estacions d'esquí van decidir de forma conjunta tancar a partir del 14/03/20. Va ser el més sensat, però quin xàfec d'aigua freda! Haver de tancar un mes abans de la data prevista, amb l'excel·lent temporada que estàvem tenint; condicions de neu immillorables. Estàvem assolint els objectius d'ocupació i econòmics establerts. Va ser molt dur tancar la porta del despatx i deixar endarrere el que hagués estat una de les millors temporades.

Molt breument, ens expliques quina és la teva responsabilitat a Pal Arinsal?
Sóc la cap de taquilles, porto la supervisió del departament d'atenció al client i m'encarrego de la gestió venda de marxandatge.
Tinc un equip molt professionalitzat que s'encarrega més directament d'atenció al client i jo em dedico força més a la part de Back Office, tot i que he de reconèixer que en certs moments m'encanta estar a primera línia i no dubto en sortir a vendre o a assessorar els nostres clients.

I ara, aquesta feina, fins a quin la pots fer com a teletreball des de casa teva?
Evidentment el fet d'aturar la nostra activitat ha tingut un impacte directe en la meva feina i les meves tasques s'han vist més reduïdes.
Això no obstant, la part d'organització, de planificació, de programació i d'estadístiques es poden realitzar perfectament amb el teletreball des de casa.
De fet és el que estic fent des del passat 01 d'abril, tot i que en certs moments costa compaginar el teletreball amb la funció de mare d'un nen de quatre anys..., he he!

Hi ha alguna circumstància que t'obligui a pujar l'estació d'esquí?
Quan es va donar l'ordre de confinament sí que vaig haver de desplaçar-me fins a l'estació i fins a les oficines centrals per ajudar en el procés de quitances dels temporers.
Es va muntar una excel·lent operativa liderada per RRHH; calia recuperar els uniformes, fer signar les quitances i pagar-les per agilitzar la sortida dels treballadors que volien sortir urgentment del país. Aquestes tasques només es podien fer de forma presencial.
Actualment no hi cap circumstància que m'obligui a pujar a l'estació.

Hi ha alguna gestió o tasca que ja no podràs re emprendre fins a la fi del confinament?
En la posada a punt de qualsevol temporada sempre hi ha uns dies de proves de totes les màquines expenedores de forfets.
Aquesta tasca és de les poques que haurà d'esperar la meva tornada.

Quins consells donaries als esquiadors habituals de Pal Arinsal i altres estacions que aquests dies ens trobem confinats?
Que aprofitin a fer totes aquelles coses que sempre aparquem, llegir un bon llibre, veure una bona pel·lícula o que gaudeixin dels petits plaers de la vida com un bon sopar en parella.
I com no, els aconsello que ja poden guardar els esquís per la temporada vinent, però que vagin inflant les rodes de la bici que en breus ens veiem al Bike Park Vallnord Pal Arinsal de La Massana amb més ganes que mai.

Per algú que mai hagi estat a Pal Arinsal: ens defineixes amb 4 adjectius com és?
Més que adjectius et defineixo Pal Arinsal com: Natura, família, adrenalina i et dic SKI&BIKE

Quina és la teva pista preferida de Pal Arinsal?
La pista de debutants el Planell, centre neuràlgic de moltes activitats i esdeveniments. Les millors vistes...des del meu despatx!

Explica'ns un record màgic sobre els esquís, aquell moment que no pots oblidar i que sempre més recordaràs.
Doncs el record màgic no és molt llunyà. De fet remunta a aquesta mateixa temporada, el dia que després de vint anys sense esquiar, ho he tornat a fer gràcies a la passió que li ha inculcat el meu marit al meu fill.
Esquiar de nou, i ara tots 3 junts, m'ha tornat la màgia d'aquest esport i del seu contacte amb la natura.

I Ja per acabar, quan acabi el confinament, què és el primer que faràs?
Sense dubte, retrobar-me amb els meus!! I després una llarga passejada en família per les muntanyes d'Andorra!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny