Notícia

Com serà l'esquí post-coronavirus?

Podrem omplir els telecadires? Podrem esquiar junts?

saint-lary,telecadira,6places,2persones
Com serà l'esquí post-coronavirus? Podrem omplir els telecadires? Autor/a: Diaridelaneu
Com serà l'esquí post-coronavirus? Segur que aquesta és una pregunta que tots els esquiadors, en algun moment del confinament, ens hem estat plantejant. Estaran permeses les cues i la massificació a la cua per comprar el forfet? Podrem omplir els telecadires? Podrem esquiar junts? Com es distribuiran taules i cadires a les terrasses dels restaurants de pistes? Per donar algunes primeres respostes a aquestes preguntes avui entrevistem Òscar Balsells, expert en la restauració a les estacions d'esquí i turisme de muntanya.


Qui és Òscar BalsellsVa treballar durant molts anys a la Divisió d’Hostaleria de Baqueira Beret. A més, fa 20 anys va ser cofundador de la mítica ruta senderista Carros de Foc, creant l’anomenat “Turisme de Refugis” i la primera central de reserves de refugis del món. La seva particularitat i diferenciació va fer que l’any 2003, el mateix New York Times publiqués un article a tota pàgina. Al 2005 fa fundar la ruta en BTT Pedals de Foc i dos anys més tard la xarxa Pedales del Mundo. Al 2007, entre els dos productes ja gestionaven més de 20.000 pernoctacions, encara que al 2012 es va vendre l’empresa.

Ara i com a hobby, ha reprès un projecte que tenia aparcat des de feia uns anys:  “Meridiano 0”, que segons ell és el recorregut més salvatge que queda a l’Europa Occidental, amb trajectes per Espanya on fins i tot durant 60 km és difícil trobar-te algú, vivint l’autèntica Espanya buidada.

És autor de dos llibres, Atlas dels Ports de Muntanya de Catalunya (1991), el primer llibre d’altimetries publicat a l’Estat Espanyol i Manual de Creación de Rutas Comerciales en BTT (2011), el primer llibre publicat al món on s’expliquen els secrets de què cal fer per a que un producte turístic fet en bicicleta tingui èxit.

També ha publicat diversos tractats sobre com gestionar les cues a la restauració o sobre el model Triple Win, amb el qual se basa la seva orientació comercial en el món de la hostaleria i restauració o en les destinacions turístic-esportives. Entre els seus darrers projectes hi ha la reconversió en estacions de muntanya de l'antiga estació d'esquí de La Tuca o la mai estrenada Vallfosca Interllacs.

Si voleu fer-vos una idea de com podria ser l'esquí post-coronavirus, atents a l'entrevista que publiquem avui.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny