Notícia

Les glaceres per a l'esquí d'estiu determinaran com serà l'esquí post-coronavirus

La glacera de Fonna obre aquesta setmana. Passo Stelvio ho farà el 30 de maig. Tignes i Les 2 Alpes al juny.

Fonna
Glacera de Fonna en una imatge publicada al canal instagram de l'estació la setmana passada Autor/a: Fonna
Ja hi ha dates d'obertura per a les principals glaceres de Noruega, Itàlia i França. La glacera de Fonna obre aquesta setmana. Passo Stelvio ho farà el 30 de maig. Tignes i Les 2 Alpes al juny. Això sí, són obertures condicionades a que ho autoritzin finalment, o no, les autoritats governamentals dels respectius Governs on es troben aquestes glaceres.


fonna-folgefonna-acces-carreteraImatges de la carretera d'accés a Fonna difoses la setmana passada a les xarxes socials de l'estació (Foto: Fonna).

Ja hi ha dates d'obertura teòriques per a Les 2 Alpes i Tignes. Les dues glaceres dels Alps francesos tenen previst obrir el 6 i 20 de juny respectivament. Però encara n'hi ha dues que ho faran abans: Passo Stelvio, que anuncia obertura per al 30 de maig i Fonna que ho fa aquesta mateixa setmana.

Alps francesos

En concret la glacera de Les 2 Alpes anuncia data d'obertura restringida i diària a clubs i equips nacionals a partir del 6 de juny. Per a la resta de públic ho serà només en determinats caps de setmana i ja diàriament a partir del 20 de juny. Pel que fa a la glacera de Tignes obrirà el dia 20 de juny i tancarà temporada el 2 d'agost. La de Les 2 Alpes tancarà quan les condicions de neu ho aconsellin.

La glacera que també té previst obrir portes ben aviat és la de Folgefonna. Aquesta glacera noruega ho farà amb condicions de neu excepcionals. De fet, a través de les xarxes socials, ja fa dies que s'està treballant en la carretera d'accés, actualment coberta en algun punt per més d'11 metres de neu. Obre aquesta setmana i tancarà quan les condicions de neu així ho aconsellin. L'estiu passat ho va fer a mitjans del mes de juliol.

Els accessos per telefèric a Passo Stelvio

Pel que fa a la glacera italiana de PassoStelvio, assegura en el seu web que l'obertura de remuntadors i pistes estarà condicionada al que puguin autoritzar o determinar les autoritats governamentals i sanitàries del país. En principi la data d'obertura serà el dia 30 de maig i tancarà a finals d'octubre o l'1 de novembre.

En el cas de PassoStelvio, on l'accés a la glacera s'ha de fer per telefèric, encara no està clar com es farà. En una entrevista al digital italià SciareMag, el director d'operacions a l'estació assegura no tenir gens clar com s'haurà de fer l'accés a la glacera mantenint la distància social física d'aproximadament 1,5 m dins la cabina. A l'entrevista explica que si els paràmetres s'han de complir al peu de la lletra, en cada trajecte del telefèric es calcula que només hi podrien accedir un total de 6 persones.

Aquesta xifra faria inviable l'accés ràpid i còmode als 600 esquiadors que, de mitjana, cada dia esquien a les pistes de la glacera. De moment, però, a la glacera a cavall del Tirol del Sud i la Llombardia encara estan pendents de l'obertura de la carretera, una operació de neteja de neu que, normalment, es comença a finals d'abril.

Com serà l'esquí en període post-coronavirus?

Un dels dubtes que ara mateix hi ha al sector és saber com es podrà esquiar mentre no hi hagi una vacuna per la Covid-19 o la pandèmia hagi estat erradicada. De moment algunes estacions d'esquí que estan obertes a Islàndia, Suècia i Noruega estan aplicant les mesures de distanciament social habituals.

Casc, buff, mascareta i guants a banda, entre les recomanacions hi ha el fet de fer servir material propi d'esquí, separació d'un seient buit entre dues persones als telecadires i ús individual d'una sola persona en els teleesquís tipus T-bar. L'aforament en els restaurants estarà limitat en funció de la capacitat de cadascun dels establiments i guardant la ja esmentada distància social física de metre i mig entre persones. El mateix distanciament físic s'haurà de mantenir en les possibles cues d'accés als remuntadors.

Més informació a:

https://ete.les2alpes.com/fr
https://www.tignes.net/ski/ski-ete
http://www.passostelvio.eu/en/2020-new-season/
https://www.visitfonna.no/en/home

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny