Notícia

Els temporers andorrans vinculats a les estacions d'esquí demanen ajuts

pal,operari,conductor,telecadira
Els temporers andorrans vinculats a les pistes reclamen ajuts per fer front a la crisi Autor/a: Martin Imatges
Els treballadors vinculats a les estacions d'esquí andorranes reclamen mesures per poder fer front a la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Volen que se'ls tingui en compte com s'ha fet amb d'altres treballadors del "país dels Pirineus".


Des que va començar el confinament són els primers treballadors que s'han trobat sense feina ja que totes les estacions d'esquí van decidir tancar el 13 de març, un mes i mig abans del que estava previst. Són treballadors que pertanyen a sectors com ara la restauració,  seguretat o manteniment, entre altres, però a les mesures anunciades per ales autoritats andorranes no encaixen en cap dels ajuts.

Aquests dies a les xarxes ha circulat una carta en la qual s'expressava aquest malestar. La seva autora, Bibiana Griera, és píster socorrista i demana que se'ls tingui en consideració. Recorda que també formen part de la població d'Andorra, ja que paguen impostos i contribueixen a l'economoa local ja sigui en forma de lloguers d'habitatges o fent compres al comerç local. Daniel Catalán, en declaracions a la ràdio televisió andorrana com a píster socorrista, ha explica que encara són molts els andorrans que identifiquen els temporer com a treballadors estrangers, quan en realitat no és així. Assegura que ell i altres treballadors s'han dirigit al servei d'Ocupació d'Andorra i que després de quatre dies no els ha donat resposta. Altres serveis de l'administració que han assegurat estudiaran el cas.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny