Notícia

Temporers de les estacions d'esquí s'ofereixen per treballar a la campanya de la fruita

Diversos temporers atrapats a Andorra s'ofereixen per treballar al sector agrícola dels països veïns

pal,monitora,professora
Temporers de les estacions d'esquí s'ofereixen per treballar a la campanya de la fruita de Lleida Autor/a: Vallnord
Són diversos els temporers que es troben al Principat que per la falta d'ingressos i la impossibilitat de tornar als seus països d'origen s'estan plantejant anar a treballar al sector agrícola dels països veïns. Una de les opcions passa per treballar a la campanya de la fruita de Catalunya, on falten uns 20.000 treballadors que no han pogut arribar a causa de la Covid-19. N'ha informat avui la ràdio-televisió andorrana.


Segons informa avui la ràdio televisó pública andorrana, l'ambaixada d'Espanya ha rebut algunes sol·licituds de temporers que estarien interessats a anar a treballar al camp, una alternativa que els permetria generar els ingressos que fa més d'un mes que no tenen a causa de la Covid-19. Es dona el cas que són treballadors tenen les portes del seu país tancades i estan a l'espera de ser repatriats.  De tota manera el procés per anar a treballar és complex i requereix gestions que en cap cas són ràpides.

Segons l'ambaixador d'Espanya, Àngel Ros, es creu que podrien ser uns 600 els temporers atrets per la proposta. La situació a Catalunya és preocupant, ja que la campanya de la fruita que s'allarga fins a l'octubre ha de començar la setmana vinent i falta més de la meitat dels treballadors.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny