Notícia

Les Fourquets i Er Puigmal, dues estacions que enguany celebrarien els 50 anys

L'any 1970 es van posar en marxa aquestes dues estacions de la Catalunya del Nord

Imatge d'arxiu d'Er Puigmal. Enguany celebraria els 50 anys.
Imatge d'arxiu d'Er Puigmal. Enguany celebraria els 50 anys. Autor/a: Web Err Puigmal
En aquest 2020, que passarà a la història per la pandèmia de la Covid-19, hi ha dues estacions d'esquí que estarien d'aniversari. Er Puigmal i Les Fourquets es van inaugurar l'any 1970. Recordem la seva breu història.


El negoci de les estacions d'esquí mai ha estat fàcil. Ho demostren les històries d'unes quantes estacions que han anat tancant portes per la impossibilitat de fer-les viables. Va ser a l'any 1970 quan al Pirineu de la Catalunya del Nord es posaven en marxa dues estacions: Puigmal i Les Fourquets. Les dues han acabat tancades, com tantes altres que ja vam recordar en aquest reportatge.

L'estació d'esquí d'Er Puigmal, a l'Alta Cerdanya, va començar a veure els primers esquiadors l'any 1970 i va tancar definitivament el març de 2013. Era coneguda per ser la més freqüentada pels catalans del Principat d'entre les estacions de Les Neus Catalanes. També ho era per ser la més alta de la Catalunya del Nord, arribant el seu teleesquí més oriental a la cota dels 2.660 m. Amb aquests remuntador es va posicionar molt bé entre els practicants de l'esquí forapista, ja que oferia uns espais molt valorats pels practicants d'aquesta modalitat. Puigmal va tancar portes l'any 2013.

les-fourquets
Plànol de pistes de Les Fourquets (Foto: fons fotogràfic Nevasport).

Aquell mateix any de 1970 es va obrir l'estació d'Els Fourquets (El Vallespir). A mig camí del pic de Costabona i el massís del Canigó es va inaugurar aquesta estació de només dos teleesquís. Era ubicada al terme municipal de Prats de Molló-la Preste, (Vallespir, Catalunya del Nord). L'estació obria els caps de setmana quan hi havia neu. Era molt petita, estava orientada a sud, amb una cota màxima que amb prou feina s'apropava als 1.850 m. Era molt petita pero s'hi respirava un ambient molt acollidor i muntanyenc. Segons algunes fonts van tancar el 1997, altres apunten l'any 2001.

Si la història de les dues estacions hagués continuat, enguany celebrarien un aniversari molt llaminer: cinquanta anys.

Us deixem aquesta relació d'articles que poden ser del vostre interès si voleu ampliar-ne més detalls.

La història de 5 estacions del Pirineu tancades en els darrers 30 anys (enllaç).
Així és com Puigmal se'n va anar cap a un tancament inevitable (enllaç).
Àlbum fotogràfic d'Er Puigmal (enllaç).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny