Notícia

El Consell Comarcal del Ripollès lamenta el final precipitat de la temporada d'esquí

També recorda que les empreses dedicades al turisme s'hauran d'adaptar a una nova realitat després d'acumular dos mesos sense ingressos

El Consell Comarcal del Ripollès lamenta el final precipitat de la temporada d'esquí
El Consell Comarcal del Ripollès lamenta el final precipitat de la temporada d'esquí Autor/a: Diari de la Neu
El Consell Comarcal del Ripollès creu que el desconfinament per províncies és un "greuge" per als municipis de muntanya. Reclama que ho decideixin els ens comarcals o els ajuntaments perquè són els que coneixen millor el territori.

El Consell Comarcal del Ripollès creu que el desconfinament per províncies que preveu el govern de Pedro Sánzhez "no serà la solució" i serà un "greuge" per als municipis de muntanya. El seu president, Joaquim Colomer, ha afirmat en declaracions a l'ACN que s'hauria de decidir des dels mateixos ajuntaments o els consells comarcals perquè són els que millor coneixen el territori. A més a més, creu que les diferents fases haurien de tenir en compte "paràmetres tangibles" com la densitat d'habitants per km/h i els casos positius de covid-19. D'aquesta manera, es podria fer un desconfinament "amb criteris lògics" de cada indret. "No és el mateix un desconfinament a Girona ciutat que al poble de Queralbs", subratlla.

Des del seu punt de vista, el desconfinament per províncies tindrà efectes en el dia a dia dels ciutadans, com ara els desplaçaments per anar a comprar. Al Ripollès, per exemple, fa frontera amb altres municipis que pertanyen a la província de Barcelona. És el cas de Ripoll que està a cinc minuts de Sant Quirze de Besora o Montestquiu, tots dos municipis d'Osona que pertanyen a la província de Barcelona. "Molta gent va a fer la compra d'una província a l'altra i aquest desconfinament serà problemàtic", detalla Colomer.

El president de l'ens comarcal diu que ja es ve d'una situació "molt dolenta i perllongada en el temps" com és aquesta crisi sanitària i que el que ara caldria és un desconfinament "clar i amb xifres i números" per poder fer-ho de forma "ordenada" per a tothom. Subratlla que el coronavirus ha tingut un impacte molt negatiu per l'economia i en tots els sectors. En el cas de la comarca del Ripollès, destaca que la "incertesa" és el que més preocupa als empresaris i treballadors. I posa el cas de la restauració. A dia d'avui encara no saben "en quin moment i amb quines condicions" podran obrir i això crea un "gran neguit" als bars i restaurants que han de fer els seus números per intentar reobrir el negoci i no haver de tancar. Segons els aforaments permesos, afegeix, hi haurà qui ni podrà aixecar de nou la persiana.

Final precipitat d'una bona temporada d'esquí

En el cas de les estacions d'esquí, destaca que la covid-19 va irrompre en un moment bo per la neu a les muntanyes i l'horitzó de la Setmana Santa però que l'estat d'alarma va estroncar totes les previsions i amb elles també la de la resta de sectors d'hostaleria i restauració que en depenen. Ara venen uns mesos previs a l'estiu on les empreses dedicades al turisme s'hauran d'adaptar a aquesta nova realitat i després d'acumular dos mesos sense cap ingrés. "És una situació molt dura", diu Colomer.

Per últim, com a president del Fòrum Comarcal de l'Associació Catalana de Municipis i Pobles (ACM) ha explicat que també s'està treballant el tema del desconfinament i els efectes de la covid-19 amb l'ens. Dilluns vinent està previst que es reuneixin amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, per expressar les inquietuds i analitzar la situació actual.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny