Notícia

Les glaceres italianes del Tirol del Sud podrien obrir abans del previst

El govern del Tirol del Sud desafia el Govern italià i vol autoritzar que els telefèrics puguin obrir el 25 de maig

Schnalstaler,Gletscherbahnen,Funivie,Ghiacciai,Val-Senales
Telefèric de la glacera de Val Senales Autor/a: Val Senales
Itàlia és un país molt gran i com a tal els seus habitants, en funció del territori o regió on viuen, tenen costums i comportament molt diferents. Així, els habitants del Tirol del Sud, amb fama de disciplinats i responsables per la seva cultura "germànica", tenen poc a veure, posem per cas, amb un habitant de Roma, de cultura més llatina i per tant de comportament més "mediterrani". Ara, el govern del Tirol del Sud, on s'hi troben les glaceres de PassoStelvio o ValSenales, vol autoritzar que els telefèrics d'aquestes dues estacions d'esquí d'estiu puguin obrir el 25 de maig.

Segons informa avui el digital italià Sciare Mag, el govern de Bolzano va aprovar ahir dijous un projecte de llei que a la pràctica se salta les normes fixades pel primer ministre italià, Giuseppe Conte (President del Consell de Ministres d'Italia) per a la fase 2.

Els motius pels quals el Tirol del Sud vol avançar en un desconfinament "marca pròpia" a partir del 8 de maig es basa en la màxima autodisciplina dels seus ciutadans, que recordem-ho tenen més de tirolesos, austríacs, que no pas d'Italians. Arno Kompatscher, president de la província de Bolzano, ho va manifestar i declarar ahir als mitjans de comunicació del Tirol del Sud.

Segons SciareMag la llei del Govern de Bolzano preveu l'obertura d'instal·lacions d'allotjament i telefèriques el 25 de maig. Això sí, els requisits seran estrictes i durs. El digital italià entén que ValSenales seria una de les glaceres que se'n beneficiaria i que l'únic dubte és concretar quantes persones podran pujar al telefèric per a cada viatge.

Caldrà estar atents per veure com acaba la història!
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial