Notícia

Nova Zelanda ja té gairebé garantida la temporada d'esquí

Serà el primer país de l'hemisferi sud en obrir temporada d'esports d'hivern

Treble Cone Ski Area
Imatge de l'estació d'esquí de Treble Cone Autor/a: Treble Cone Ski Area
Les estacions d'esquí de Nova Zelanda respiren alleujades. La seva primera ministra, Jacinda Adern, ha anunciat els requisits necessaris per obrir instal·lacions com podrien ser les estacions d'esquí en el Nivell d'Alerta 2. Després que Xile, Argentina i Austràlia encara no tenen clar que puguin iniciar la temporada, Nova Zelanada sembla que ja pot erigir-se com el primer país de l'hemisferi sud confirmat que podrà obrir temporada.


Gairebé ja està confirmat: hi haurà temporada d'esports d'hivern a Nova Zelanda. Les estacions d'esquí de les dues illes han rebut amb optimisme la notícia després que la Primera Ministra de la nació, Jacinda Adern, donés els detalls del que succeirà quan el país passi de les seves restriccions actuals, determinades pel nivell d'Alerta 3, a un nivell més permissiu, el del nivell Alerta 2.

Són bones notícies es miri com es miri perquè, si bé no serà una obertura amb les condicions habituals d'abans de la pandèmia, el cert és que les estacions d'esquí podran obrir pistes i remuntadors. Tot i que les agrupacions de persones en el Nivell d'Alerta 2 es limiten a 100 persones, aquestes restriccions tindran criteris més permissius per a zones a l'aire lliure, un requisit que afecta clarament a instal·lacions d'esports d'hivern o camps de golf.

El dilluns 11 de maig es confirmarà la data concreta amb què s'entrarà al Nivell 2 d'Alerta, però s'especula que podria ser a finals de la mateixa setmana vinent. Aquesta informació ha estat avançada pels portals Snowbest.com i Lugaresdeneive.com.

Un problema, però, amb el qual no es comptava és que alguns remuntadors estan pendents de ser enllestits o revisats. I el problema és que els tècnics i operaris que els han d'assistir han de viatjar des d'Europa o Àustràlia. Un cop tinguin permís per accedir al país encara hauran de fer una quarantena en confinament abans de mantenir contacte amb els agents locals.

Els terminis, doncs, estan molt ajustats per poder començar la temporada en les dates inicialment previstes. L'important, però, és que es podrà iniciar la temporada malgrat que potser es perden alguns dies per la part del davant de la nova campanya. En qualsevol cas, i com explicàvem a l'inici de la notícia, són bones notícies es miri com es miri.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny