Notícia

Les Neus Catalanes valoren positivament la temporada 2019-20

Malgrat el tancament anticipat per la pandèmia, els resultats econòmics han estat molt satisfactoris

font romeu,les airelles,telecadira
Les estacions de Les Neus Catalanes valoren molt positivament la temporada 2019-20 Autor/a: Facebook Font Romeu
Sense cap mena de dubte, la temporada d'esquí 2019-2020 serà especialment recordada. La campanya s'ha tancat precipitadament per la Covid-19 i ha deixat a tots els agents del sector en un estat anímic a mig camí entre la por, la impotència i l'expectació. La crisi del Coronavirus ha confinat a gran part de la població a casa seva, tancant tot tipus de serveis d'oci, restauració i entreteniment, incloses les estacions d'esquí. A poc a poc, algunes tornen a obrir a França i ja es parla d'obrir les glaceres per a l'esquí d'estiu al juny. Mentrestant les estaciones de Les Neus catalanes van aportat dades de com els ha anat la campanya 2019-20. I sembla que les coses els han anat força bé.


formigueres-paisatge-fotos-ist

Després de donar per acabada la temporada 2019-2020, la majoria d'estacions de Pirineu ja ha realitzat el seu balanç econòmic i deixant de banda el tancament anticipat pel coronavirus, la majoria d'estacions destaquen els bons resultats.

Com a curiositat, destacar que alguns directors parlen de records de facturació en algunes estacions franceses, i això en el context d'un dels mesos de febrer amb menys neu que es recorda en anys. La llevantada Glòria a part, la qual va ajudar en gran mesura a pal·liar la falta d'innivació natural de tot l'hivern, va fer del Pirineu Oriental una de les zones més beneficiades. Les inversions realitzades en remuntadors, la millora en pistes, les campanyes de fidelització, la potenciació de la gastronomia local i l'obertura de balnearis i nous hotels han estat factors determinants a l'hora de parlar d'èxit. Les estacions de Les Neus Catalanes han tancat prematurament una de les seves millors temporades en molts anys.

Des Porte Puymorens a La Quillane, totes les estacions (amb l'excepció de Puyvalador que no ha pogut aguantar la falta de neu), totes les estacions tanquen una temporada molt positiva, fins i tot comptant amb el tall a la carretera RN-116 ocasionat per un esvoranc que va aparèixer després del pas de Glòria.

Els responsables de Cambre d'Aze afirmen que en el supòsit d'haver allargat uns dies més la temporada, aquests haurien ajudat a millorar les xifres, ja de per si molt millors que en anteriors temporades. En general, però, s'ha pogut comprovar com l'augment de més de el 50% en la venda del forfet de temporada de les Neiges Catalanes, ha donat els seus resultats.

porte-puymorens-pista-la-mina-mine-ist

Una molt bona temporada a Font Romeu i Les Angles

A Les Angles i Font Romeu han registrat un augment de facturació realment encomiable sent l'estació del Capcir què s'ha vist més beneficiada per les nevades i per tenir el balneari Angleo. La facturació del centre termal ja supera el milió tres-cents mil euros en un any d'explotació . A Les Angles s'ha arribat als 397.000 dies d'esquí venuts, sent aquesta una xifra molt positiva comptant com ha acabat la temporada. Segons els màxims responsables de l'estació, si s'hagués arribat fins a Setmana Santa a ple i complet funcionament, i si no s'hagués tallat la carretera RN-116 que uneix el Capcir i el Conflent amb Perpinyà, s'hagués arribat amb tota seguretat als 500.000 dies d'esquí venuts.

Ara toca seguir treballant per poder salvar un estiu que es presenta incert (de moment), i preparar la temporada 2020-2021. De moment els acaba d'arribar el nou motor del telecabina de Les Pellerins, les cabines del qual es van canviar fa mig any. El nou motor i la nova instal·lació elèctrica que es construirà aquest estiu a les estacions inferior i superior, dotarà el telecabina d'una major potència i velocitat, convertint-lo en un dels mes ràpids del sud d'Europa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny