Notícia

Els esports de muntanya individuals queden autoritzats a la Catalunya del Nord

Han estat autoritzats des de l'11 de maig de forma individual i en un radi de 100 km del municipi de residència

llac de lanos,senderisme,llac,font viva,excursio
Els esports de muntanya individuals queden autoritzats a la Catalunya del Nord Autor/a: Diaridelaneu.cat
França ha començat aquest dilluns 11 de maig el desconfinament parcial. El país està dividit en dues grans zones, una de les quals ja pot començar a aplicar un desconfinament progressiu. Entre les zones on s'hi inicia el desconfinament hi ha els Alps i els Pirineus, on hi estan permeses activitats esportives de muntanya sempre que siguin de pràctica individual. Precisament el grup editorial Nivéales Médias havia demanat fa 15 dies l'autorització expressa dels esports de muntanya individuals. Hi haurà tingut alguna cosa a veure?


mapa-Deconfinement-0705-20
El país està dividit en dues grans zones - Plànol vigent en data 7 de maig.

L'11 de maig va ser la data del desconfinament per als esports de muntanya a la veïna França, i per tant a la Catalunya del Nord. Tots els ciutadans que ho vulguin poden recuperar l'activitat esportiva de forma individual i posar-la en pràctica en un radi de 100 km de l'habitatge principal. Això sí, ho poden fer respectant les instruccions sanitàries. Ahir la revista onlineSkipass recordava en un article les activitats que estan permeses i les que no.

L'activitat a l'aire lliure es pot iniciar des del moment de sortir de casa i en un radi de 100 km de l'habitatge. Això vol dir que qualsevol ciutadà que tingui els Alps o els Pirineus, com a principals sistemes muntanyosos a menys de 100 km, hi podrà accedir. Un cop arribats amb el seu vehicle a la muntanya o espai natural escollit hi podran realitzar activitats com ara l'excursionisme/senderisme, córrer, escalada, barranquisme, bicicleta de muntanya, esquí de muntanya (si queda neu, és clar) i activitats esportives similars de forma individual que no estiguin expressament prohibides.

Recorden, també, que l'activitat física s'haurà de fer complint la normativa sanitària de distanciament físic amb altres possibles usuaris amb qui es puguin trobar a la muntanya.

D'altra banda també informen que les diferents federacions i organismes vinculats a esports de muntanya han elaborat una llista de recomanacions per reprendre les activitats. Entre les recomanacions principals se suggereix que la represa de l'activitat esportiva sigui progressiva (res d'intentar forçar per recuperar el temps perdut), que es faci preferiblement durant el dia, adaptades al nivell i procurant extremar les precaucions de seguretat. També es demana que s'eviti la visita a espais habitualment molt concorreguts.

Entre algunes de les particularitats que cal tenir presents hi ha el fet que les activitats han de tenir una durada màxima d'un dia. No es poden fer bivacs (recordar que els refugis de muntanya estan tancats) i recomanen que abans de visitar un determinat espai de muntanya es consulti l'autoritat local del municipi per assegurar-se que l'activitat esportiva hi és permesa. Hi ha diverses excepcions al llarg i ample de la geografia francesa per motivacions diverses.

Per controlar el radi dels 100 km a l'entorn de la població on es pot fer esport, s'ha posat en marxa un web on els ciutadans poden entrar en un senzill formulari el codi postal de la seva població i a partir d'aquest descobrir el radi a l'entorn del seu municipi on s'hi poden desplaçar per fer-hi esport.

Podeu ampliar aquesta informació consultant directament la revista Skipass.com i Bigbike-magazine.com. Qui sap si en aquesta represa de l'activitat esportiva individual a França hi ha tingut en compte la crida que va fer el grup editorail Nivéales Médias  ara fa 15 dies.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots