Notícia

Els 10 millors articles publicats sobre el món de les trepitjaneus

5 articles i 5 entrevistes per saber més sobre l'ofici dels conductors de trepitjaneus

trepitjaneus,la molina,pisten bully,300 kandahar,winch
Trepitjaneus a La Molina Autor/a: La Molina
Avui us presentem 10 bons articles i entrevistes publicades al diaridelaneu sobre les trepitjaneus. Visitem Caviahue, Passo Stelvio, Le Mourtis, Masella, La Molina i Vallter.


La relació d'articles i entrevistes publicades sobre l'ofici de trepitjar neu.

1 • Així funciona el Prinoth Summer Training
Us heu plantejat mai ser conductors d'una trepitjaneus? A quins llocs se'n pot aprendre? Com funcionen els cursos de formació? Tot i que a Catalunya l'ACEM n'organitza cada any a la tardor a la Val d'Aran, també hi ha l'opció d'assistir als cursos específics que els fabricants organitzen a les estacions alpines. En aquest article coneixerem com funcionen les sessions de formació que Prinoth organitza a la glacera de Passo Stelvio.
Tens l'article en aquest enllaç.

prinoth-summer-training-2018-albert-rota-7

2 • Entrevista a un dels conductors de trepitjaneu de Port del Comte.
Entrevista a Jaume Vilajosana, més conegut com en Jaume “Teixidor” (de casa Teixidor), conductor de trepitjaneus a Port del Comte.
Tens l'article en aquest enllaç.

3 • “És una feina que es fa en un entorn meravellós però que no tothom aguanta”
Ens ho va dir en Gaspar Pratconductor de trepitjaneus de La Molina i formador a l'ACEM. Una de les millors entrevistes que hem fet al diari i que, a la vegada, es complementa amb un reportatge. Tens l'article a l'entrevista en aquest enllaç i dins l'entrevista hi trobaràs l'accés al reportatge.

4 • "És un problema molt greu, que va a més, i si ningú hi posa solució tindrem un disgust"
Ho explicava amb aquesta rotunditat en Martí Carbonell Conductor de trepitjaneus a Masella. Mentre es realitzava el trepitjat i l'entrevista vam coincidir amb diversos esquiadors de muntanya que remuntaven les pistes de Masella per accedir al refugi del Niu de l'Àliga. Això el va obligar a aturar la màquina diverses vegades per advertir-los del perill que hi havia en remuntar una pista mentre es trepitja fent ús de cable. La  trepitjaneus era una kassbohrer Pisten Bully Polar 600, equipada amb cable per a treballar en pistes de gran pendent.
Tens l'article en aquest enllaç.

repitjaneus-maslla.jpg

5 • Nit amb les trepitjaneus a Vallter
Començar a trepitjar pistes a les 12 de la nit. Aquesta és una de les característiques que fan de Vallter un cas especial a l'hora de deixar les pistes a punt. No és un horari escollit perquè sí, en aquesta decisió hi conflueixen les singularitats climatològiques i les dimensions que afecten l'estació d'esquí de Setcases. El 2 de març vaig enfilar-me en una Prinoth Everest. M'hi acompanyava Julià Coma. Tens l'article en aquest enllaç, però també es va publicar una entrevista.

6 • Trepitjar pistes a Le Mourtis, après-skí per als esquiadors més inquiets
Le Mourtis és una estació d'esquí del Departament de l'Alta Garona, a Occitània, sud de França, a tocar de la Val d'Aran. Són 23 quilòmetres de pistes protegides per boscos frondosos d'avets esvelts, 10 remuntadors i unes cotes que van dels 1400 als 1900 m. I com s'ho fa per atraure clients una estació situada entre una gegant com Baqueira, per una banda, i una estació d'accès "hiper-fàcil" i atractiva com Superbagneres, per l'altra? Doncs reinventant-se com a estació polivalent, és a dir, una estació en la qual podem fer moltes altres activitats a banda d'esquiar. I una d'aquestes és oferir als seus clients la possibilitat de sortir a trepitjar pistes des d'una còmoda trepitjaneus. En voleu saber més?
Tens l'article en aquest enllaç.

7 • Satur Sadurní, un conductor de trepitjaneus que ha fet temporada a Vall de Núria, Arcalís i Caviahue
Una sola estació climàtica: la de l'hivern. Dos continents: Europa i Amèrica. Tres estacions d'esquí: Arcalís, Caviahue i Vall de Núria. Una entrevista realitzada en dues fases, entre dos continents i tres estacions d'esquí. Quines diferències hi ha entre trepitjar la neu de Vall de Núria i Arcalís? I entre la neu del Pirineu i la dels Andes?
Tens l'article en aquest enllaç.

guillem-sadurni-caviahue-satur

8 • Mentre els esquiadors dormim
La nostra segona sortida a trepitjar pistes per La Molina. Un dels reportatges que més visites ha rebut al diaridelaneu. Prova també de com ens interessa, cada vegada més, aquest ofici als esquiadors.
Tens l'article en aquest enllaç.

9 • Tot el que cal saber del trepitjat de pistes
Quantes vegades heu sentit a dir aquesta frase entre alguns esquiadors: en aquesta estació trepitgen molt bé la neu. O en tal estació no saben trepitjar la neu. Què hi ha de cert en aquestes afirmacions? En aquest article us expliquem les qüestions (o variables) que fan que, efectivament, una estació d'esquí pugui tenir la neu més ben trepitjada, concretament s'hauria de dir tractada, que en tal o altra estació. Un bon resum desglossat en 10 punts clau sobre la qüestió.
Tens l'article en aquest enllaç.

10 • Dos vídeos

Així és la trepitjaneus híbrida de La Molina

La necessària gestió sostenible i viable de les estacions d'esquí es va estenent més i més a tots els àmbits. Des del transport intern, passant pel manteniment i producció de la neu, fins a arribar a la recepció dels clients. En aquesta tendència a La Molina han posat a prova una 'trepitjaneu' de darrera generació, que permet mesurar el gruix de neu i que, a més, és híbrida en parts del seu funcionament mecànic. El passat 14 de febrer ens hi vam enfilar i això és el que ens van explicar en aquest vídeo-reportatge sobre els avantatges que presenta aquesta nova eina de treball.
L'enllaç a l'article clicant aquí i l'enllaç al vídeo clicant aquí.

Entrevista a Martí Carbonell, maquinista de trepitjaneus a Masella
Vídeo-entrevista al maquinista de trepitjaneus Martí Carbonell. L'entrevista es va realitzar el 3 de gener de 2019 a la sessió d'esquí nocturn. Es tracta d'una vídeo-entrevista de 3 minuts que podreu trobar en aquest enllaç.

 

Comentaris

  • Trobo que us heu oblidat de la feina que fem a les pistes d´esquí nòrdic, per entorns més feréstecs i a la vegada amables, més fauna, més contraband en motos de neu, més solitari....Va vinga l´esperem pel proper hivern !!

5-10-20-tots
1
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny