Notícia

Reoberta la RN-116, la ''carretera dels esquiadors'' de la Catalunya del Nord

Pas alternatiu per circular entre el Rosselló i el Conflent i les comarques de l'Alta Cerdanya i el Capcir

carretera,RN116
Vista del tram de Sauto i que ja és obert al trànsit Autor/a: Jimmy Phan - Préfet des Pyrénées-Orientales
La Prefectura dels Pirineus Orientals ha informat que des d'aquest dimarts s'ha obert, amb pas alternatiu al seu pel tram de Sauto, la carretera RN-116. Aquesta carretera és coneguda com la "ruta dels esquiadors" de la Catalunya del Nord i portava tancada des de principis de febrer.


La RN-116, la carretera dels esquiadors de la Catalunya del Nord, ja està oberta. Aquesta via de comunicació que uneix les comarques de l'Alta Cerdanya i el Capcir amb el Conflent i el Rosselló, portava pràcticament tancada des de la llevantada Glòria. Després de més de tres mesos d'obres, va reobrir la tarda d'aquest dimarts 19 de maig.

La Prefectura dels Pirineus Orientals, Catalunya del Nord, ha informat aquest dimarts per xarxes socials que els treballs per a la reobertura de RN 116 han seguit el seu curs planificat i que per aquest motiu, tal i com estava previst, aquest dimarts 19 de maig a les 5 de la tarda es va poder obrir la carretera al trànsit. Cal advertir, això sí, que de moment hi ha pas alternatiu en el punt de les obres, dins el terme de Sautó. Aquest pas alternatiu podria durar encara uns 15 dies més.

Cal recordar que la RN-116 és una carretera de vital importància per a l'economia dels municipis de muntanya de l'Alta Cerdanya i el Capcir, però també ho és per al transport de mercaderies entre Andorra i Perpinyà. Actualment les alternatives per comunicar els dos territoris obligaven a fer-ho per vies de comunicació que requerien entre 3 i 4 hores de circulació, el doble del que es faria en condicions normals.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny