Notícia

Les estacions d'esquí catalanes consensuaran amb les europees les mesures per poder obrir

El president de FGC, Ricard Font, dona gairebé per fet que obriran aquest estiu i també l'hivern vinent

ricard font,fgc,president
El president de FGC, Ricard Font, dona gairebé per fet que obriran aquest estiu i també l'hivern vinent. Imatge d'arxiu. Autor/a: ACN
Font confia que les estacions d'esquí puguin obrir l'hivern que ve si l'evolució de la pandèmia és bona. El president de FGC diu que es consensuaran les mesures preventives amb les estacions europees.


El president de FGC, Ricard Font, espera que les estacions d'esquí de muntanya puguin obrir l'hivern que ve si l'evolució de la pandèmia és bona i no hi ha més contagis ni més pics. Segons ha explicat en una conferència telemàtica organitzada per l'agència de comunicació Intermèdia, es manté en contacte amb organitzacions internacionals d'estacions de muntanya per consensuar quines mesures preventives s'haurien de dur a terme quant a senyalització i ocupació.

Font ha afegit que els propers mesos estaran atents com evoluciona la covid-19 a l'Argentina, on allà serà hivern. Mentrestant, aquest estiu, ha confirmat que hi haurà activitats a les estacions que depenen de FGC, com Vallter, Núria i La Molina, adaptades al context actual.

Font ha assenyalat que de cara a la pròxima temporada d'hivern ja s'estan fent les licitacions necessàries per als manteniments amb l'objectiu d'obrir "amb tota normalitat" però ha insistit que la decisió serà consensuada per totes les estacions, tant a nivell europeu com a Catalunya, i amb unes mesures de prevenció compartides i "els requeriments necessaris per generar confiança". L'objectiu, ha afegit, és "clonar" el model de l'ATM a Barcelona i "anar tots a la una".

I sobre els jocs d'hivern?

D'altra banda, el president de FGC també s'ha referit a la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 i ha assegurat que es continua treballant per validar els aspectes tècnics i que la proposta de candidatura és sobre la taula del govern espanyol, el Comitè Olímpic Espanyol, del govern de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona perquè després de la crisi de la pandèmia concreti si vol formalitzar-la.

"S'ha de prendre la decisió sobre si es formalitza i després entrar més a fons sobre aspectes de configuració, parlant amb la gent del territori sobre aspectes fonamentals", ha comentat Font, que ha subratllat que la candidatura està "avalada" perquè el territori està preparat i no cal fer grans infraestructures.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Opinions

Més opinions


Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny