Notícia

Els esports de muntanya i els d'hivern sumen 56.000 federats

La suma d'associats o federats a la FEEC i la FCEH és de 56.000, xifra només superada per la Federació de futbol

skimo,esqui de muntanya
Els esports de muntanya i els d'hivern sumen 56.000 federats Autor/a: Diaridelaneu.cat
Que els esports de muntanya i els d'hivern tenen gran tradició a Catalunya és una dada que s'avala gràcies als 56.000 federats que sumen les dues grans federacions de referència, uns en esports de muntanya i l'altra en esports d'hivern. La FEEC, amb 50.000 pòlisses, i la FCEH amb 6.713, sumen 56.000 federats. Una suma que bé al cas perquè, sovint, els practicants de l'excursionisme, esquí de muntanya o esquí alpí es plantegen, any rere any, a quina de les dues federacions els convé més contractar la seva pòlissa d'assegurances per accidents a la muntanya.


Que els esports de muntanya com l'excursionisme, amb una entitat de referència com el Centre Excursionista de Catalunya fundada l'any 1876, i els d'hivern com l'esquí, activitat esportiva que es va iniciar a Catalunya l'any 1908, tenen gran tradició, força i presència a Catalunya, és una dada que s'avala gràcies als 56.000 federats que ara com ara sumen les dues grans federacions de referència; la FEEC en esports de muntanya i la FCEH en esports d'hivern, dins els quals també s'inclouen els esports sobre gel.

La FEEC, amb 50.000 pòlisses, i la FCEH amb 6.713, sumen 56.000 federats. Una suma que bé al cas perquè, sovint, els practicants de l'excursionisme, l'esquí de muntanya, l'esquí alpí o la bicicleta de muntanya es plantegen, any rere any, a quina de les dues federacions els convé més per contractar la seva pòlissa d'assegurances i llicència per a la pràctica assegurada davant els accidents a la muntanya.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va tancar el 2019 com a la tercera federació esportiva del país amb més nombre de federats segons les dades publicades per l’Idescat. La FEEC va tancar l'últim any amb 41.794 federats anuals, xifra que arriba als 50.000 federats en sumar les llicències temporals. Pel que fa a la Federació Catalana d'Esports d'Hivern el nombre de és de 6.713. Les dues federacions sumen, doncs, 56.000 federats.

Des de laFEEC expliquen que, a banda de les 50.000 llicències, el 2019 "s'ha tancat el darrer any amb una lleugera davallada amb 419 entitats arreu del país" el que situa aquest organisme en la "cinquena federació amb més entitats o clubs a Catalunya", una xifra molt alta si es té en compte que només hi té pel davant la federació de "Futbol, Caça, Bàsquet i Ciclisme". Pel que fa a la FCEH, actualment el nombre de clubs que la integren és de 71.

Actualment, a Catalunya la Federació Catalana de Futbol segueix exercint com a federació esportiva amb més nombre de federats amb 146.465, seguits de la Federació Catalana de Bàsquet amb 56.524 federats..

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny