Notícia

ENSISA cuida els empleats

Malgrat la pandèmia de la Covid-10 la societat ENSISA ha protegit llocs de treball i ha ha ajudat en la conciliació familiar

pisters,soldeu,ensisa
ENSISA cuida els empleats Autor/a: ENSISA
ENSISA fa front a la crisi sanitària del coronavirus preservant els llocs de treball dels seus empleats. Soldeu El Tarter apel·la a la responsabilitat i activa nombroses mesures de caire social i solidari per encarar la situació excepcional del COVID. D'altra banda Soldeu El Tarter té previst posar en marxa les activitats d’estiu el 4 de juliol.


L’actual crisi sanitària ha exigit a tothom una capacitat d’adaptació sense precedents. Les empreses no són una excepció i a la situació sanitària s’hi afegeix la incertesa sobre l’evolució de la situació econòmica. En aquest marc, ENSISA, societat que explota els sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira, ha anat adoptant des del primer dia una sèrie de mesures destinades per un costat, a garantir la seguretat sanitària i, per l’altre, a la protecció laboral dels seus empleats. 

Tan aviat com es va declarar la crisi sanitària el 15 de març, i davant el tancament de l’estació, ENSISA va abonar la totalitat del contracte fins el 31 de març a tot el personal temporer, per tal de garantir el seu poder adquisitiu en un moment d’emergència. Gràcies a la col·laboració de Crèdit Andorrà, es va organitzar un dispositiu per entregar les quitances a tot el personal en un entorn protegit i amb la voluntat que qui tingués possibilitat d’agafar un avió pogués tornar al seu país sense demores a causa dels tràmits administratius de fi de contracte. Malauradament, la suspensió de vols va deixar molta gent atrapada al país, la qual cosa va activar una sèrie de mesures de protecció, amb el suport de l’Honorable Comú de Canillo, Creu Roja i Càritas.
  
Allotjament i subvenció dels bitllets d’avió als temporers

Fins a dia d’avui s'han allotjat gratuïtament 180 persones a les residències d’empleats d’ENSISA i s’ha donat cabuda a altres temporers residents a la parròquia encara que no fossin plantilla de Soldeu El Tarter. A mesura que des de Ski Andorra i el Govern d’Andorra s’anaven facilitant vols de repatriació, i de la mateixa manera que han fet altres societats que componen Ski Andorra, s'ha subvencionat el 50% del cost dels bitllets d’avió a 229 persones que viatjaven a Argentina, Xile i  Paraguai. Mentre aquests vols no han estat possibles, s’ha facilitat una ajuda a la manutenció per part de la Creu Roja complementada amb les aportacions fetes des dels restaurants d’ENSISA.
 
Protecció dels llocs de treball

Pel que fa al personal fix i semi-fix, no s’ha produït cap reducció de jornada ni suspensió temporal de contracte, havent completat els dies de confinament mitjançant l’anticipació al mes d’abril de l’aturada tècnica que habitualment es fa el mes de maig, i tal com marca la llei, amb la compensació de tot el temps no treballat al 50% amb permís retribuït i l’altre 50% amb dies i hores recuperables, mirant de consumir el mínim de dies de vacances. Això ha permès no haver de recórrer a suspensions de contractes que haurien carregat encara més les finances de Govern.
  
Conciliació familiar i transformació digital

En aquells llocs de treball, que per la seva naturalesa ho permeten, s’ha optat per la flexibilització de jornades i teletreball des de casa, amb el suport del departament de TIC de l’empresa. Això ha permès adaptar-se a les necessitats de pares i mares que tenien els fills a casa i mantenir l’activitat administrativa de tots els departaments. Aquestes mesures de flexibilització i teletreball no han repercutit negativament en la productivitat, i marquen una tendència que ben segur es mantindrà a ENSISA més enllà de la crisi sanitària actual, incorporant conceptes com la conciliació familiar i la transformació digital dels processos interns.

Finalment, des dels departaments de Qualitat i Recursos Humans s’han preparat i implementat els protocols de seguretat que han permès la reincorporació a la feina tan bon punt ha estat possible amb les màximes garanties de protecció. Aquestes mesures s’han complementat amb formació on-line i vigilància mèdica del personal de col·lectius vulnerables.
 
Reducció del 28% pels càrrecs directius


Els propers mesos continuen amb una gran incertesa i davant la probable crisis econòmica derivada de la crisi sanitària, la magnitud de la qual és difícil d’avaluar, ENSISA ha adoptat mesures de contenció de la despesa, que també tenen efectes sobre la massa salarial. Per la temporada 2020-21 es preveu una reducció salarial progressiva mitjançant la no aplicació de la retribució per objectius i la no dotació del pla de jubilació. L’efecte d’aquestes mesures té molt poca afectació als salaris més baixos i va creixent en funció de la retribució fins arribar a una reducció màxima del 28% en el cas de la direcció de l’empresa. Amb aquestes mesures es protegeix el salari base i especialment els salaris de menor poder adquisitiu, compartint el sacrifici en moments d’emergència però sempre de manera proporcional. A més a més aquestes mesures són reversibles si el resultat de la temporada no és tan advers com en un principi es podria esperar, permetent esperar fins l’abril del 2021 per a fer efectives les mesures, un cop la incertesa s’hagi esvaït en bona part.

La responsabilitat social d’ENSISA, reflectida en els seus valors i compartida pels seus empleats i accionistes, és un dels eixos estratègics de l’empresa, conscient del seu elevat impacte socio-econòmic en el nostre país. Malgrat l’adversitat actual, Soldeu El Tarter encara el futur amb optimisme i tenint molt present el seu paper de motor econòmic dins de Grandvalira i Ski Andorra. La política de recursos humans basada en el manteniment dels llocs de treball fixos i semi-fixos combinada amb una reducció salarial proporcional a l’import dels salaris serà cabdal per mantenir una plantilla cohesionada i motivada per afrontar les dificultats dels propers mesos.
 
Previsió data obertura per a l’estiu

Amb el context actual, Soldeu El Tarter preveu l’obertura de les activitats d’estiu del 4 de juliol al 13 de setembre, al mateix temps que l’empresa es prepara per a una temporada d’hivern 2020-21 que malgrat la incertesa es confia que dia a dia tingui millors perspectives.
 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny