Notícia

Grandvalira aposta per l'aeroport de La Seu d'Urgell

El domini andorrà vol portar esquiadors d'arreu d'Europa i especialment des de Madrid i Lisboa

aeroport,concordia,grau roig,peretol
El president de NEVASA creu que és inviable construir un aeroport a Grau Roig. Autor/a: Diaridelaneu.cat
El president de Grandvalira aposta per potenciar el de la Seu i ja busca rutes per a la pròxima temporada. El president de NEVASA creu que és inviable construir un aeroport a Grau Roig. N'informen els mitjans de comunicació andorrans.


La limitada connexió és un dels principals hàndicaps d’Andorra i un element que preocupa als empresaris. Així es va denotar a la taula rodona al voltant de la recuperació econòmica del país després de la Covid-19, celebrada ahir en el marc de la XXIIè Cicle de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), i per primera vegada en format digital. En aquesta ocasió, hi van participar el mateix president de l’EFA, Francesc Mora, el president de Grandvalira, Joan Viladomat, i el president de CISA Grup i conseller general, Carles Naudi. El president de NEVASA-Grandvalira, Joan Viladomat, ha girat entorn la necessitat de diversificar l’economia i millorar els accessos al país. 

Segons informen avui El Periòdic d'Andorra i l'Agència de Notícies Andorrana, Viladomat s’ha mostrat molt esperançat amb el funcionament regular de l’aeroport d’Andorra la Seu. El president de Grandvalira ha avançat que estan mirant d’organitzar “vols que surtin cada divendres i diumenge a diversos punts d’Europa i el món perquè així la gent vingui a esquiar durant el cap de setmana o de dilluns a dijous”. Ha recordat que el 25% dels seus clients arriben en avió i malgrat que li agradaria que arribessin vols de fins a 280 passatgers, s’ha mostrat optimista amb els que podran aterrar a la Seu (de fins a 70 passatgers).

Des de Grandvalira tenen la intenció de començar amb vols amb Madrid i Lisboa, i anar ampliant el mercat, “sent conscients que ens arriba molta gent del Regne Unit i Rússia”. Aquests primers vols, “ens donaran un tast del que podria ser la dinàmica habitual”. Per últim, s’ha mostrat rotundament contrari a la creació d’un aeroport a Grau Roig, assegurant que “per molt que alguns s’entestin, un aeroport no hi cap allà, però no seré jo qui digui que deixin de perdre diners d’aquesta manera”. Viladomat va sostenir que la seva posició "no és perquè jo no vulgui" sinó que "qualsevol que sàpiga llegir els plànols veurà que és impossible". Per aquest motiu, es va dirigir directament a la Cambra de Comerç, un dels grans defensors del projecte, considerant que "si la Cambra vol seguir llançant els diners, endavant".
 

Recollint el testimoni, Francesc Mora va refermar el compromís de l’EFA amb l’aeroport de la Seu, i va anunciar que de cara al mes vinent, tenen previst dur a terme un fòrum dedicat exclusivament a aquestes instal·lacions, per trobar les fórmules per potenciar les seves capacitats i els aspectes a desenvolupar.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny