Notícia

'Pirineus-Barcelona 2030 poden ser els primers jocs verds de la història'

President Torra: "La candidatura està feta amb un respecte escrupolós pel medi ambient"

videoconferencia
El president ha conversat amb Mingote acompanyat de la consellera Budó i del secretari general de l'Esport Autor/a: Rubén Moreno
El president de la Generalitat ha mantingut una conversa per videoconferència amb l’alpinista Sergi Mingote, que està fent l'Olympic Route PIRIBCN2030.


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat el suport del Govern a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 en la connexió que ha tingut aquest matí de divendres amb l’alpinista Sergi Mingote. El president ha assegurat que van “abraçar i donar tot el suport possible” a aquesta candidatura i ha assenyalat que aquests poden ser “els primers jocs verds de la història”, perquè estan fets amb “la mentalitat del segle XXI, amb un respecte escrupolós pel medi ambient”.

El cap de l’Executiu també ha subratllat la importància de la candidatura per a l’equilibri territorial català i de la potència de la marca per llançar-la al món: “que la gent pugui gaudir amb nosaltres d’un paisatge i un país únics”. En la conversa també ha participat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras.

El president s’ha mostrat convençut que es tornaran a reprendre els treballs per acabar de “perfilar la candidatura i fer-la pública” i que es tornarà “amb més força” per tirar-la endavant, ja que s’han vist aturats a causa de la pandèmia de la Covid-19.

L’alpinista Sergi Mingote ha fet la connexió des de la Pica d’Estats, on es troba fent la Olympic Route PIRIBCN2030, per promoure el projecte Pirineus-Barcelona 2030 del qual n’és ambaixador. La ruta portarà l’alpinista a recórrer 7.200 quilòmetres en solitari, travessant deu països i pujant 14 cims emblemàtics fins al mont Olimp de Grècia.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny