Notícia

Prevenció de riscos laborals al dia a les estacions andorranes

Així ho determina una tesi doctoral presentada a la Universitat d'Andorra

manteniment,port-aine,pilona,operari,boira
Un operari d'una estació d'esquí fa el manteniment als balancins d'una pilona. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu
Les estacions d'esquí d'Andorra són pioneres dins el país en la prevenció de riscos laborals. Ho expliquen avui a la ràdio-televisió andorrana.


Les estacions d'esquí del "país dels Pirineus" són pioneres en la gestió dels riscos laborals i hi ha una gran conscienciació en aquest àmbit. Així ho conclou una tesi doctoral que ha presentat la infermera i antropòloga Cristina Fernández. L'estudi s'ha fet a partir de 300 entrevistes a persones que treballen a les estacions d'esquí del país i avui se'n fa ressó la ràdio-televisió pública del país.

Cristina Fernández ha elaborat la tretzena tesi del programa de doctorat de la Universitat d'Andorra i l'ha feta sobre els riscos laborals a les estacions d'esquí. Diu que fan una tasca positiva, que considera que, entre altres coses, ajuda a millorar la imatge davant els clients. També ha indicat que "en general, les estacions d'esquí d'Andorra han estat pioneres en implementar sistemes de seguretat i salut laboral, i també de qualitat i de medi ambient". Igualment ha assenyalat que "tot aquest triangle de qualitat a l'empresa: organització, medi ambient, cura del medi ambient, i també cura del treballador, és molt important per a una empresa, ja que és molt rendible".

Les entrevistes a més de 300 treballadors del sector li fan assegurar que tant la direcció com els empleats estan per la prevenció dels riscos laborals. "Tot això és una sinergia que fa que tothom hi cregui en la seguretat que a vegades no és molt evident", ha comentat.

A més, ha afirmat que "si mirem les dades de la CASS veiem que, lamentablement, és una despesa molt important per a la societat. Els accidents laborals hi ha molts i els dies de mitjana de baixa laboral són molts".

Assegura que ha fet aquesta tesi perquè quan va treballar d'infermera a Urgències el que més l'impactava eren els accidents laborals a pistes.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny